„Kur praėjo liberalas, žemės ūkiui galas“, –

Atsakymas buvusiam LRLS Prienų skyriaus pirmininkui Gintarui Kleizai

šį kažkada mintyse gimusį dvieilį jau buvau ir primiršęs, – bet, perskaitęs buvusio Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Prienų skyriaus pirmininko Gintaro Kleizos atvirą laišką Prienų rajono savivaldybės merui Alvydui Vaicekauskui, vėl prisiminiau. Nerimsta ponai liberalai, ir gana. Be naudos sau, jie nieko nenori daugiau matyti. O gal Gintarui Kleizai jau nusibodo ar nekaip sekasi tvarkytis energetikos ūkyje, kad jis bendrapartiečio Donato Šimukonio pagalba nori sugrįžti darbuotis į žemės ūkį.
Dar kartą noriu paaiškinti ir liberalams, ir, svarbiausia, visiems skaitytojams, kad ne Jonas Vilionis ir ne Martynas Butkevičius priima į darbą ir atleidžia savivaldybės administracijos darbuotojus. Mes nei jų ieškom, nei gaudom. Sprendimus dėl įtariamų girtavimu, darančius pražangas specialistų ir tarnautojų priima savivaldybės vadovai. Tad nemanau, kad partijos vadovas, kaip šį kartą pasielgė G. Kleiza, turi teisę aiškinti savivaldybės vadovams, koks geras specialistas yra jų partijos bičiulis. Apie specialisto gerumą turi kalbėti jo darbai, deja, to negalima pasakyti apie ginamąjį D. Šimukonį.
Liūdna, bet akivaizdu, kad pagal investicijų pritraukimą į žemės ūkį mes Lietuvoje esame sąrašo gale. Gal G. Kleiza žino, bet mes tikrai nežinome, kad Žemės ūkio skyriaus vedėjas būtų kvietęs kaimo žmones į susirinkimus, informavęs apie skelbiamas programas paramai gauti,padėjęs išsiaiškinti projektų rengimo ypatumus. Tiek, kiek mes, visuomenininkai, surengėm, tiek tų susitikimų ir buvo. Žemės ūkio skyriaus vedėjas juose sudalyvaudavo tik kaip svečias.
Kadangi esu Lietuvos pieno gamintojų asociacijos vadovas ir bendrauju su daugelio rajonų ūkininkais, galiu drąsiai pasakyti, kad kituose rajonuose savivaldybių žemės ūkio skyriai yra visos žemdirbių veiklos organizatoriai. Jie kaupia visą informaciją, organizuoja susirinkimus, į kuriuos kviečiasi įvairių agentūrų, ministerijos ir kitus specialistus, galinčius ūkininkams suteikti reikiamų žinių, paskatinti juos dalyvauti įvairiose programose ir plėtoti verslo idėjas. Pagaliau vienyti teikiant pasiūlymus dėl įstatymų pataisų ar kitų sprendimų. Prienuose viso šito nėra, bet tai nereiškia, kad ir neturi būti. Mes daug kartų ir viešai apie tai sakėm.
Taip pat noriu G. Kleizą nuraminti, kad jokie mūsų giminaičiai ar draugai nepretenduoja užimti Žemės ūkio skyriaus vedėjo kėdės. Paskelbtas konkursas, kuris iš pretendentų laimės, tas ir bus. Mes, žemdirbių atstovai, tik pasižadame, kad tikrai domėsimės, ar naujasis vedėjas skirs dėmesį visų rajono kaimo žmonių reikalams, ar tarnaus tik grupelei išrinktųjų.
O ir į valdančiąją koaliciją įsijungėme tik todėl, kad norime prisidėti prie svarbių Prienų kraštui problemų sprendimo bei padėti tiesiogiai rajono gyventojų daugumos išrinktam merui Alvydui Vaicekauskui nuveikti daugiau ženklių darbų.
Ir pabaigai. Belieka tik užjausti G. Kleizą dėl to, kad jis nebuvo perrinktas liberalų lyderiu kitai kadencijai. Gal naujasis LRLS Prienų skyriaus pirmininkas bus kitos nuomonės ir sieks bendradarbiavimo. Dar per anksti pradėt rinkimų kampaniją.
Jonas Vilionis
Prienų rajono savivaldybės tarybos narys, LVŽS Prienų skyriaus pirmininkas

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *