Birštono gimnazijai – naujas geltonasis autobusiukas

Rugpjūčio 29 d. Švietimo ir mokslo ministerija šalies mokykloms perdavė 82 geltonuosius autobusus. Vienas „Iveco Daily“ autobusas atkeliauja ir į Birštono gimnaziją. Pasak gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus, naujasis autobusas pakeis jau gerokai nusidėvėjusį „raudonąjį“.


Mokyklinių autobusų perdavimo ceremonijoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad vadinamaisiais geltonaisiais autobusiukais kaimų ir miestelių mokiniai ne tik greičiau ir saugiau pasieks mokyklas – dar daugiau vaikų turės galimybę lankyti būrelius ar vykti į pažintines keliones po Lietuvą, aplankyti muziejus ar teatrus. Geltonųju autobusų perdavimo šventėje dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.
Nauji autobusai skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt autobusų pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *