Stakliškių miestelyje – bibliotekėlė po atviru dangumi

Praėjusį penktadienį Stakliškių miestelio aikštėje buvo atidarytas Knygų namelis – unikali bibliotekėlė po atviru dangumi, veikianti visą parą ir ištisus metus.


Stakliškiečiams jau seniai norėjosi turėti tokią bibliotekėlę, ją įkurti iniciatyvos ėmėsi Stakliškių bibliotekos bibliotekininkė Danutė Potelienė, padedama Stakliškių seniūnijos darbuotojų. Jaukų namelį knygoms sukonstravo vietinis stalius Gintautas Jurkonis. Įkurtuvių juostelę perkirpo ir pirmąją knygą namelyje paliko seniūno pavaduotoja Nijolė Ivanovienė.
Seniūno pavaduotoja pasidžiaugė tuo, kad į šios bibliotekėlės atidarymą susirinko nemažai neabejingų žmonių, kurie atsinešė ir knygų. Bene daugiausia – per 200 knygų – bibliotekai dovanojo kraštietis A. Lukoševičius iš Alšininkų, dalis jo sukauptų grožinės literatūros knygų papildys mažąją bibliotekėlę.
Netradicinę šventę papuošė muzikinė – literatūrinė kompozicija, joje dalyvavo Prienų socialinių paslaugų centro darbuotojos A.Jurkonienė ir D.Danulevičiūtė su vaikais. Bibliotekininkė Danutė pristatė mažųjų bibliotekėlių tradiciją pasaulyje. Pirmiausia ji išplito 2009 m. JAV, po to, kai vienas amerikietis skaitančios motinos garbei savo kieme įrengė knygų namelį – jis patiko ir kaimynams, kurie pradėjo keistis knygomis.
„Manau, kad dalijimasis knygomis, kultūrinis bendravimas suartina žmones, skatina skaitymą ir bendruomeniškumą. Tikiuosi, kad Knygų namelis taps patrauklus ir pravažiuojantiems žmonėms, juolab kad jis pastatytas netoli autobusų stotelės, – sakė D.Potelienė.
Ji padėkojo visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos įgyvendinimo, ir pakvietė papildyti Knygų namelį savo atneštomis knygomis bei leidiniais ir taip užtikrinti šios idėjos tęstinumą.
Dalė Lazauskienė
Organizatorių nuotraukos

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *