Skambėjo „Dagilėlio“ giesmės

Birštono vasaros menų akademijos meistriškumo kursuose dalyvavęs Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vadovas ir dirigentas – Remigijus Adomaitis, koncertmeisterė Daiva Šulcaitė) rugpjūčio 4 -ąją pasirodė žiūrovams: atliko lietuvių ir užsienio kompozitorių dainas. Kurorte prie Nemuno šis puikus kolektyvas koncertavo pirmą kartą.
Pristatydama dainininkus, menų akademijos iniciatorė ir organizatorė Audronė Žigaitytė – Nekrošienė savęs ir žiūrovų klausė: „Kada apie šį po pasaulį su koncertais keliaujantį ir Lietuvą plačiai garsinantį kolektyvą paskutinį kartą skaitėme šalies dienraščiuose, didžiuosiuose interneto portaluose?“. Ir kas po tokio koncerto išdrįstų sakyti „Jau tie lietuviai, jau ta Lietuva – tik bėgti iš jos“. Šie jauni žmonės priverčia didžiuotis ir gal net kaip ir po didžiųjų krepšininkų pergalių skanduoti „Lie-tu-va“.
Kolektyvo meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė po koncerto apsikeitė atminimo dovanomis. Nekyla abejonių, jog „Dagilėlis“ tikrai čia sugrįš – ir kurorto žiūrovai, ir koncertų organizatoriai mėgsta gerą muziką ir moka ją vertinti – girdėję chorą jau dabar laukia naujų susitikimų su talentingais jaunaisiais dainininkais, o neatėję į koncertą apgailestauja, kad praleido progą.
Dėkui ir gero Tau skrydžio, dieviškai giedantis paukšteli „Dagilėli“! Skrisk plačiai! Skrisk aukštai!
Genovaitė Mačiūtė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *