Lietuvaičiai Pasaulio jaunimo sklandymo čempionate – tarp lyderių!

Pociūnuose vykstančiame Pasaulio jaunimo sklandymo čempionate (PJSČ) – atkakli kova. Skraidoma kiekvieną dieną, lyderiai keičiasi ir sunku prognozuoti, kas nugalės.


Sekmadienį į Lietuvą atkeliavę skrydžiams palankūs orai, atrodo, laikysis iki čempionato pabaigos. Trečiadienį klubinės klasės pilotai įvykdė šeštą pratimą, standartinės – septintą. Malonu, kad tarp lyderių dažnai būna standartinėje klasėje kovojantys Ignas Bitinaitis ir Joris Vainius. Daugiakovėje Ignas – antras, Joris – trečias. Juos skiria tik keturi taškai. Pirmauja Sjoerd van Empelen iš Nyderlandų, nuo antros vietos atitrūkęs 77 tšk. Šis pilotas tik viename pratime buvo trečias, Joris jau iškovojo du aukso, Ignas aukso, sidabro ir bronzos medalius. Kuklesni šioje klasėje skraidančio Ringaudo Kikalo pasiekimai, kuris tarp 32 dalyvių yra 27 -tas.
Klubinėje klasėje daugiakovėje daugiausia taškų surinkęs austras Paul Altrichte, antroje ir trečioje vietose atitinkamai įsitvirtinę vokiečiai: Julian Klemm ir Stefan Langer. Tarp 38 pilotų – Martynas Liutkevičius – 14, Laurynas Šupinys – 15, Jokūbas Motūza –30.
Čempionato dalyviai ne tik skraido, laisvesniu laiku žaidžia paplūdimio tinklinį, tenisą, taškenasi baseine ir kt. Antradienio vakarą angare vyko tarptautinis vakarėlis. Tradiciškai jame buvo vaišinamasi įvairių šalių patiekalais, smagiai bendraujama.
Čempionato uždarymas jau šį sekmadienį Pociūnų aerodrome12 val.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *