Atsisveikino planuodami kitų metų užsiėmimus…

Praėjusio sekmadienio pavakare Birštone vykusio koncerto metu su birštoniečiais ir kurorto svečiais atsisveikino Birštono vasaros menų akademijos 2017 dalyviai. Nors tai buvo baigiamasis koncertas, tačiau liūdesiu nedvelkė, nes, kaip teigė akademijos sumanytoja ir vadovė Muzikų sąjungos pirmininkė, kompozitorė Audronė Žigaitytė – Nekrošienė, su Birštonu jie atsisveikina jau planuodami kitų metų renginius ir susitikimus.
Dešimt dienų Birštonas gyveno ir akademijos ritmu. Tarptautinio simpoziumo ir meistriškumo kursų dalyviai – gimnazijų bei meno mokyklų moksleiviai ir jų mokytojai, studentai ir studijas baigusieji atlikėjai ne tik dalyvavo meistriškumo pamokose, klausėsi paskaitų, lankė scenos judesio užsiėmimus, aktyviai diskutavo, bet ir rengė koncertus. Jų metu savo muzikavimu bei dainomis džiugino ir mokiniai, ir jų pedagogai, ir kviestiniai atlikėjai. Koncertai vyko Birštono kultūros centre, kurhauze, „Eglės“ sanatorijoje ir miesto erdvėse.
Vienas iš netikėtų šių metų vasaros akademijos akcentų – įgarsintos skulptūros kurorto parkuose ir skveruose. Išskirtiniais akademijos renginiais tapo ir Šiaulių berniuko choro „Dagilėlis“ koncertas, dalyvavimas St. Moravskio skaitymuose Jundeliškėse, pirmą kartą vykusios arfos meistriškumo pamokos. Būta ir kitų netikėtų, bet labai mielų atradimų. Juk prieš ketverius metus, kai vyko pirmosios akademijos užsiėmimai, mažosioms Elzytei ir Veronikai buvo tik po vienerius metukus, o praėjusį sekmadienį baigiamojo koncerto metu jos gražiai papildė meistriškumo kursuose dalyvavusių jaunųjų birštoniečių ansamblį.
– Taigi mes augame kartu su akademija ir vienas kitam tampame vis savesni, o ir su daugeliu birštoniškių jau vadinamės vardais, vieni kitus geriau pažįstame, žinome, ko galime laukti ir tikėtis, – džiaugdamasi gražia bendryste su Birštono kultūros centru, meno mokykla, biblioteka, sanatorijomis ir dėkodama už idėjos palaikymą bei supratimą akademijos globėjai – Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei sakė Audronė Žigaitytė – Nekrošienė.
Apie tai, kad kitąmet vėl norės sugrįžti į Birštoną, tvirtino ir dauguma kursų dalyvių, tarp kurių buvo ir pirmą kartą jį pažinusių, ir dalyvaujančių jau nuo pirmosios menų akademijos. Akademijos, kuri, kaip kalbėjo merė Nijolė Dirginčienė, Birštonui kasmet padovanoja po nuostabią savaitę, kupiną muzikos ir prasmingo bendravimo bei bendradarbiavimo.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *