Užuguostyje jaunimas semiasi karybos ir krašto amatų paslapčių

Šią savaitę Užuguostyje tikras sujudimas – bažnytkaimio gatvėse galima išvysti ne tik kaip niekada daug vaikų, bet ir Lietuvos kariuomenės karius. Kaime vyksta Jaunimo karybos ir amatų stovykla, kurią iš dalies finansuoja Krašto apsaugos ministerija. 
 
Gražus užuguostiečių bendradarbiavimas su kariais prasidėjo pernai, kai tuo pačiu metu kaime vyko pirmoji vaikų ir jaunimo stovykla. Pernai stovyklos tema buvo žurnalistika, todėl smalsūs stovyklos dalyviai panoro viską sužinoti apie kaimyniniame Antaveršio kaime statomą Radiolokacinį postą ir surengė tikrą spaudos konferenciją. Tada Lietuvos kariuomenės atstovai plačiai papasakojo apie šio karinio objekto svarbą Lietuvos oro erdvės saugumui, o stovyklos dalyviai gavo pažadą, kad kitą kartą kariai stovykloje pasiliks ilgiau. 
 
Šiais metais Užuguosčio kaimo jaunimo iniciatyvų klubas su Lietuvos kariuomene bendradarbiauja jau ne pirmą kartą. Lietuvos kariuomenės orkestras jau grojo jubiliejinėje Petrinių šventėje ir sveikino parapijiečius bažnyčios 115-ųjų metinių proga. 
 
Rugpjūčio 10-13 dienomis Užuguostyje vėl svečiuojasi kariai ir supažindina stovyklos dalyvius su kariuomenės veikla, karyba ir pilietiškumo svarba. 
 
Visi norintys paragauti kareiviškos košės gali tai padaryti penktadienį, nes Užuguostyje vyks atviras stovyklos vakaras – kinas po žvaigždėtu Užuguosčio dangumi. Dideliame pripučiamame ekrane bus rodomi net du lietuviški filmai. 
 
Vakaro svečias režisierius Donatas Ulvydas pristatys naujausią savo filmą – istorinę dramą „Emilija iš Laisvės alėjos”. Po šio filmo dar bus rodoma komedija „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius”. Vakaro pradžia – 20 val. Pabaiga – šiek tiek po vidurnakčio. 
 
Sekmadienį visi norintys taip pat gali dalyvauti orientacinėse varžybose „Iššifruok Užuguostį”, kurias pristato „Čiulba Ulba”, organizuojanti pramogas Birštone. Registracija į orientacines varžybas prasideda nuo 10 val. prie buvusios Užuguosčio mokyklos. 
 
Sekite naujienas Užuguostyje Facebook paskyroje „Mūsų Užuguostis”. 
Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *