Prienų globos namuose

Senjoras džiaugiasi kiekviena diena
Vytautas Baranauskas ypatingas senjoras. Atvykęs iš Vilniaus ir apsigyvenęs Prienų globos namuose, jis gali būti pavyzdžiu ne vienam.

Vytautas Baranauskas garbingo jubiliejaus dieną.

Niekada nepailstantis, visada įvykių sūkuryje, su naujomis svajonėmis ir idėjomis stengiasi žengti žingsnis į žingsnį su šiandiena. Aktyvus, mėgstantis keliones Vytautas suranda laiko pasižvalgyti ne tik po pasaulio šalis, bet ir rytais pasimankštinti, aptarti rytinėje spaudoje perskaitytas aktualijas, prisėsti prie kompiuterio, pabendrauti su bendraminčiais bei darbuotojais ir pasivaikščioti po pušyną. Gal dėl to senjoras džiaugiasi kiekviena praleista diena, kiekviena jam suteikta gyvenimo akimirka.
Liepos mėnuo Vytautui buvo išskirtinis tuo, kad atšventė garbingą devyniasdešimties metų jubiliejų. Sukaktuvininkas sulaukė daug sveikinimų iš savo artimųjų, draugų, gyvenančių užsienyje, Globos namų bendruomenės. Kaip sakė pats senjoras: „Metai atėjo ir praėjo. Svarbiausia sveikata, aktyvus gyvenimas, judėjimas ir dar noras…Noras pamatyti tai, kas gimsta naujose svajonėse.“


Skambaus ir turtingo Onos vardo šventė

Globos namuose jau daugelį metų švenčiamos Oninės – skambaus ir turtingo Onos vardo šventė. Nuoširdžiausi sveikinimai ir gražiausi gėlių žiedai ir šiemet buvo skirti joms – mieloms Onutėms.
Globos namų direktorė Inga Barkauskienė pasidžiaugė gausiu būriu varduvininkių, jų – net keturiolika, ir palinkėjo dvasinės šilumos, gyvenimo džiaugsmo, neišblėstančios stiprybės, sveikatos, gražių, kaip liepų žiedai, dienų. Linksmą muzikinę programą padovanojo Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškos muzikos kapela ,,Korys“, vadovaujama Jono Aleškevičiaus. Skambios polkos salėje sėdinčius išjudino linksmam rateliui. Šventę paįvairino nuotaikingas Globos namų senjorų šokis su vaikštynėmis bei jaunimo grupės pasirodymas.

Gyventojų etnografinis ansamblis ,,Kvietkelis“ savo Onutę Skliaudienę pagerbė skambia daina, gražiais posmais, linkėjo gražių metų, sveikatos ir neišblėstančio kūrybinio entuziazmo. Kartu praleistas laikas suteikė daug gerų emocijų, visi pasivaišino prie bendro vaišių stalo.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *