Vengrijos padangėje karaliavo lietuviški baltasparniai mini LAK

Vengrijoje vykusiame antrajame Pasaulio 13,5 metrų klasės sklandymo čempionate tarp keturiolikos pilotų iš devynių šalių Lietuvos garbę gynęs praėjusio čempionato sidabro medalininkas Vladas Motūza liko ketvirtas.


– Jei ne apmaudi klaida dešimtame pratime, kai Vladas pažeidė oro erdvę ir už tai gavo baudos taškų, būtume grįžę su bronzos medaliu. Praėjusio čempionato nugalėtojas tenkinosi tik septinta vieta. Varžybos vyko mažame privačiame aerodrome, buvo labai gerai organizuotos, tik alino karštis. Įvykdyta net keturiolika pratimų, – pasakojo komandos kapitonas Algimantas Jonušas.
Triumfavo lenkas Sebastian Kawa, kuris skraidė su ką tik pagamintu lenkišku sklandytuvu GP-14 VELO. Sidabro medalį iškovojo vokietis Uli Scwenk, bronzos – argentinietis Sebastian Riera. Jie abu, kaip ir Vladas bei dar trys čempionato dalyviai, pilotavo Pociūnuose įsikūrusios UAB „Sportinė aviacija ir KO“ pagamintais baltasparniais mini LAK. Atsiliepimai apie mūsų sklandytuvą labai geri. Vladas sakė, kad skrendant ne kartą buvo susitikęs S. Kawa. Termikuose sparčiau kildavo lenkas, nes jo sklandytuvas lengvesnis nei mini LAK, bet perskrendant pirmaudavo Vladas.
Čempionate dar buvo skraidoma sklandytuvais Silent 2 Electro(JAV), Diana 2 Verc V(Lenkija) ir AS-13,5 (Slovėnija).
Kitas čempionatas po dvejų metų vyks Italijoje.
Onutė Valkauskienė
Autorės nuotraukoje – Vladas Motūza.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *