Palydėjo į savarankišką gyvenimo kelią…

Su liepų žydėjimu šiemet sutapusi brandos atestatų teikimo šventė, it vasara, žiedus pripildžiusi medaus, „Žiburio“ gimnazijos 93-iosios laidos abiturientams buvo dosni padėkų ir apdovanojimų už sėkmingus mokslo rezultatus, aktyvų dalyvavimą gimnazijos, visuomeniniame, sportiniame, kultūriniame gyvenime, projektinėje ir kitoje veikloje. Neįprastoje vietoje – Prienų sporto arenoje – teikiant atestatus ir padėkas, skambėjo gausiai susirinkusio jaunimo, mokytojų, atėjusių pasveikinti tėvelių, artimųjų, bičiulių, svečių ovacijos. O pasidžiaugti buvo dėl ko.


„Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė 126 abiturientus pakvietė atsiimti brandos atestatus. Dvi abiturientės – Simona Andriukevičiūtė ir Augustė Lyberytė – gimnaziją baigė su pagyrimu. Direktorė pasidžiaugė tuo, kad pirmąkart gimnazijos istorijoje už brandos egzaminus abiturientai gavo 15 šimtukų, jiems įteiktos gimnazijos padėkos, padėkota juos ruošusiems mokytojams. Septynių „šimtukininkų“ ir aktyviausių abiturientų, garsinusių ugdymo įstaigą tarptautinėse ir respublikinėse olimpiadose, konkursuose, projektuose ir kitose veiklose, pavardės įrašytos į gimnazijos Garbės knygą, išreikštos padėkos juos užauginusiems, gimnazijos gyvenime aktyviai dalyvusiems tėveliams.
Daugiausia šimtukų – šeši – gauta iš anglų kalbos egzamino, taip aukštai buvo įvertintos Bernadetos Balčiukynaitės, Paulinos Grigaravičiūtės, Justės Olsevičiūtės, Nedos Pogoželskaitės, Austėjos Simanavičiūtės, Martynos Šalčiūtės žinios. Daugiau nei 22 proc. moksleivių šį egzaminą išlaikė 86 – 100 balų. Antroje vietoje pagal sėkmingumą – matematikos egzaminas – po šimtą balų surinko Bernadeta Balčiukynaitė, Patricija Boreišaitė, Paulina Grigaravičiūtė, Gabrielė Ližauskaitė, Laimonas Petkevičius.
Lietuvių kalbos ir literatūros egzamino užduotys nepasirodė sunkios „šimtukininkėms“ Simonai Andriukevičiūtei, Karolinai Bautronytei ir Augustei Lyberytei. Simona Andriukevičiūtė šimto balų įvertinimą gavo iš istorijos egzamino.
Aukščiausiais rezultatais atskiruose dalykuose sublizgėjusiems abiturientams rajono meras Alvydas Vaicekauskas įteikė padėkas ir 100 eurų premijas. Abiturientus pasveikino ir savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas bei Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas. Padėkas Seimo nario Andriaus Palionio vardu įteikė jo padėjėja Regina Juočiūnienė. Abiturientus sveikino ir kiti mokyklos rėmėjai.
Prisiminimą apie save 93 -iosios laidos abiturientai paliko ne tik auklėtojų, mokytojų atmintyje, gimnazijos garbės knygoje ar vinjetėje, gimnazijai jie padovanojo stendą su gimnazijos logotipais, prie kurio fotografavosi su mokytojais, tėveliais ir draugais. Reikia tikėtis, kad jų įvesta tradicija gyvuos ilgai, ir prie šios reprezentacinės sienelės mielai įsiamžins ir kitų laidų būsimi abiturientai.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *