„Folkloras sklinda iš gerų žmonių širdžių“…

Žiežmarių kultūros centro Ringailių folkloro ansamblis, vadovaujamas Aldonos Kamantauskienės ir nuolat pasipildantis naujais nariais, gyvuoja nuo 1982 -ųjų. Daugumai žinoma ir šio ansamblio kompaktinė plokštelė „Siūbavo liepelė“.

Užuguostietis Mikaldas Januškevičius džiaugiasi maloniai pabendravęs su kultūros ministre Liana Ruokyte – Jonsson.

Ansambliečiai spėja ir darbus nudirbti, ir, rūpesčius pamiršę, į repeticijas susirinkti Nemaitonių, Varkalių, Žoštautų kaimuose. Jie dažni svečiai ir Užuguostyje, nes ansamblyje dalyvauja ne vienas šios parapijos narys. Tarp jų – ir Mikadas Januškevičius, iš savo mamos paveldėjęs ne tik įvairių patiekalų receptus, bet ir gerą balsą, ir dainų žodžius.
Tuo, kad dainuojantys bei grojantys folklorą, puoselėjantys iš kartos į kartą tradicijas Ringailių folkloro ansamblio žmonės yra labai gerų širdžių, nes jų atliekamos dainos sklinda iš labai giliai, suvokiant, pačių žodžių esmę, pasidžiaugė ir Lietuvos Respublikos kultūros ministrė Liana Ruokytė – Jonsson, sutikusi ansamblio narius liepos pradžioje vykusiame tarptautiniame folkloro festivalyje „Baltica“. Šis festivalis Lietuvos iniciatyva yra organizuojamas nuo 1987 metų pamečiui trijose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. Šiemet liepos 4 – 9 dienomis vykusio festivalio tema buvo „Mes ir gamta“.
Kaip įprastai, daug renginių vyko Bernardinų sode, kur susitiko daug įvairių tautų žmonių, kuriuos vienija meilė folklorui, tam pačiam dangui ir žemei, gamtai ir žmogui. Ansamblio nariai džiaugiasi, kad festivalio metu turėjo progą susipažinti su tradicijų, dainų, šokių, papročių, amatų, nacionalinių virtuvių įvairove.
Palma Pugačiauskeitė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *