Ir konferencija, ir šventė

Nors vasara ūkininkams – didžiojo darbymečio metas, bet jau antrus metus Lietuvos pieno gamintojų asociacijos nariai vieną iš šeštadienių paskiria bendram susibūrimui draugėn. Praėjusį šeštadienį jie buvo susirinkę vaizdingoje Skrebinų kaimo turizmo sodyboje Jonavos rajone. Pirmoji renginio dalis buvo skirta Lietuvos pienininkystės perspektyvoms aptarti, o vėliau susirinkusieji dalyvavo sportinėse varžybose, kartu su dainininku Andriumi Rimiškiu vakarojo prie laužo.

Pieno gamintojai šventėje sulaukė daug svečių, beje, daugumą jie galėjo vadinti saviškiais, nes jie arba buvę jų kolegos, arba yra tie žmonės, nuo kurių priklauso pieno ūkių ateitis. Konferencijoje „Lietuvos pienininkystės ateitis – ekonominio ūkių gyvybingumo didinimas“ kalbėjo žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas ir šio komiteto narys Kazimieras Starkevičius, Europos Parlamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto narys Bronis Ropė, Europos pieno tarybos valdybos narys, Italijos pieno gamintojų atstovas Roberto Cavaliero, Nacionalinės mokėjimo agentūros Kauno paramos administravimo skyriaus vadovė Laima Smolskienė, ŽŪK „Pienas LT“ direktorius Naglis Narauskas ir AB „Marijampolės pieno konservai“ generalinis direktorius Rimas Varkulevičius.
Pokalbio metu buvo aptarta esama situacija Europos Sąjungos pieno sektoriuje ir jos sprendimo galimybės, kitų šalių pieno gamintojų patirtis, paramos pieno ūkiams priemonės, galimybės ir perspektyvos, vertikalios ūkininkų kooperacijos svarba ir kiti svarbūs klausimai, į kuriuos atsakymų ieškojo ir diskusijoje dalyvavę ūkininkai, jaučiantys nerimą dėl mokestinės politikos bei kitų dabartinės valdžios ruošiamų priimti įstatymų ir sprendimų.
Išsamiau apie konferenciją – kitame laikraščio numeryje.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *