Bačkininkėlius ir Darsūniškį sujungė piliakalnių sąšauka

Pakuonio seniūnijos ir Pakuonio laisvalaikio salės darbuotojų pakviesti vietos gyventojai Valstybės dienos vakarą susibūrė ant Bačkininkėlių piliakalnio tam, kad 21 val. prisijungtų prie visuotinės akcijos „Tautiška giesmė ant 100 piliakalnių“ ir dalyvautų sąšaukoje su Kruonio seniūnijos gyventojais, tuo pat metu susirinkusiais buvusioje Darsūniškio piliavietėje, dešiniajame Nemuno krante.


Gera kaimynystė Pakuonio ir Darsūniškio žmonėms buvo svarbi visais laikais, šie kraštai praeityje buvo susiję istoriniais ir prekybiniais ryšiais, per juos ėjo draudžiamos lietuviškos literatūros platinimo keliai. Todėl Kruonio KC kvietimas paminėti liepos 6 -tąją kartu buvo gera proga šias tradicijas atgaivinti.
Kaip pasakojo Pakuonio LS vadovė Renata Žibienė, vietos gyventojai nustebino – ant Bačkininkėlių piliakalnio, prie degančio laužo, jų susirinko nemažai – buvo ir vyresnio amžiaus žmonių, ir šeimų su vaikais. Juos sukviesti padėjo seniūnė, o seniūnijos darbininkai pasirūpino, kad piliakalnio aplinka prieš renginį būtų sutvarkyta. Piliakalnio viršūnę renginio dalyviai patogiai pasiekė laiptais.
– Sąšaukos dalyvius pasveikino rajono meras Alvydas Vaicekauskas, seniūnė Nijolė Averkienė. Ties Prienų rajono riba skambėjo ansamblio „Obelėlė“ ir susirinkusiųjų atliekamos lietuvių dainos, iš kitapus upės jiems atitarė KTU folkloro ansamblis „Goštauta“. Matėme darsūniškius, jie girdėjo mus, vienu metu sugiedojome tautišką giesmę. Mus aplankė Darsūniškio bendruomenės pasiuntiniai, kartu su jais valtimi atplaukė ir „Goštautos“ muzikantas. Jo pučiamo rago ir daudytės garsai pasklido vandeniu ir kitame krante sulaukė pritarimo, – dalinosi įspūdžiais R.Žibienė.

Jos teigimu, nors Pakuonio krašto gyventojai Valstybės dienos proga pirmąkart susibūrė ant piliakalnio (prieš tai trejus metus renginys vyko miestelio parke), visiems labai patiko būti šioje gamtinėje aplinkoje, joje giesmė nuskambėjo iškilmingiau, o pats renginys įgavo didesnę prasmę.
Susirinkusiems staigmeną padarė vietos ūkininkė Laima Kapočienė, pavaišinusi sūriu, prie jo labai tiko bitininko Rimo Maceinos vaišės – medus su koriu.
Dalė Lazauskienė

Rimvydo Strikausko nuotraukos

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *