„Žvejo šventė“ turi savo tradicijas

Skania žuvimi Lietuvoje ir svetur garsi Išlaužo seniūnija ir vėl sukvietė gausų būrį rajono gyventojų, svečių, muzikantų, daininkų bei šokėjų į tradicinę „Žvejo šventę“. Ir, žinoma, argi galėtų ši šventė vykti be žvejų ir patiekalus iš jų ruošiančių šeimininkių – AB „Išlaužo žuvis“ darbuotojų.

Gražios bendrystės šventės, palankaus Dangaus, puikiai praleisti laiką susirinkusiems linkėjo seniūnas Tomas Skrupskas. Pailsėti nuo kasdienybės kvietė šventę vedusi Rasa Ruseckienė. Kad tradicine tapusi išskirtinė šventė suburtų į gražų Išlaužo parką šio krašto darbščius žmones, sukviestų jų iš kitų seniūnijų ir turėtų tęstinumo tradicijas linkėjo rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.
O AB „Išlaužo žuvis“ direktoriui Dariui Svirskiui „Žvejo dienos“ šventės proga skirtą LR Seimo nario Andriaus Palionio padėką už žuvininkystės tradiciją Išlauže bei kvietimą atgauti jėgas Birštono sanatorijoje „Eglė“ įteikė jo padėjėja Valė Petkevičienė.
Šventės metu taip pat buvo apdovanoti ištvermingiausias, labiausiai patyręs ir pavyzdingiausias žvejai. D. Svirskis iš visos širdies nusilenkė, kaip pats sakė, buvusiam jo pirmam pagalbininkui, daugiau nei trisdešimt savo gyvenimo metų paskyrusiam darbui bendrovėje – geram darbuotojui ir geram žmogui – Antanui Skučui. Direktorius padėkojo visiems savo darbuotojams. Bet didžiausia dovana buvo, kad šventės metu buvo galima justi, kaip jie vieni kitus gerbia, džiaugiasi vieni kitais. Matyt, todėl ir žvejams gerai kimba, ir patiekalai bei žuvienė tokie gardūs…
Kol virė žuvienė, kepė žuvies piršteliai, atlikdami muzikinius kūrinius, gerą nuotaiką dovanojo Prienų KLC moterų ansamblis „Pienė“, pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Vajaunas“.
Su būsima šokėja, galbūt dainininke – mažąja dukrele šventėje dalyvavusi Prienų KLC direktorė Virginija Naudžiūtė tvirtino, jog kiekviena šventė – tai ir nauja patirtis, ir sumanymai bei idėjos būsimoms šventėms įgyvendinti.
Su savo parapijiečiais bei svečiais iš Lenkijos žuvienę skanavo ir klebonas Slawomir K. Brewczynski. Svečiams žuvienė labai patiko, o Išlauže jie sakė besijaučiantys kaip namuose. Klebono lydimi žadėjo aplankyti kuo daugiau žymių vietų Lietuvoje, nes į mūsų šalį atvyko pirmą kartą.
O užgrojus svečių muzikiniam ansambliui „Ainiai“, savo dainomis bei muzika priminusiam žvejo gyvenimą, į šokių aikštelę išskubėjo ir užkirtę sočios žuvienės bei kitų vaišių paskanavę šokėjai.
„Žvejo šventę“ tęsė Veiverių KLC duetas Virginija ir Raminta. Na, o grupės „MG INTERNACIONAL“ koncertas bei visų drauge sudainuotos žinomos dainos parke, tarp šimtamečių medžių, tarsi įrėžė į jų rieves dar vieną žvejo tinklą su labai geru laimikiu – sėkmei ir kitų metų šventei.
Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *