Jaunųjų šaulių stovykla Balbieriškyje

Birželio 16 – 18 dienomis Balbieriškyje vyko Jaunųjų šaulių stovykla. Šioje stovykloje dalyvavo Prienų 206 -tosios kuopos jaunieji šauliai, taip pat šauliukai iš Kazlų Rūdos. Mes buvome apgyvendinti Balbieriškio pagrindinėje mokykloje.


Pirmą dieną mes įsikūrėme, praėjome „muitinę“, tada sporto salėje buvome suskirstyti į 3 būrius, kiekvienas jų turėjo savo vadą ir būrininkę. Po to kiekvienas prisistatė, buvo galima šokti, dainuoti, vaidinti…
Jaunieji šauliai keldavosi 7 valandą ryto ir per dešimtį minučių turėjo pasirengti rytinei mankštai, kurią vesdavo patys jaunieji šauliai (prižiūrimi būrininko L.Šapalo). Lauke bėgiojome ir mankštinomės, darydami įvairius pratimus. Po pusryčių žaisdavome salėje su kamuoliu arba klausydavomės muzikos aktų salėje. Vieną dieną lankėmės Birštone, kur vyko Lietuvos Kariuomenės ir NATO ginkluotės paroda, joje pamatėme įvairios ginkluotės: tankų, šarvuočių, inžinerinės bei kitos technikos iš 10 -ties NATO šalių. Jaunieji šauliai galėjo pasikalbėti bei pasikonsultuoti su įvairių šalių kariškiais. Grįžę į stovyklą šauliai užsiėmė skirtingomis (pasikeisdami) veiklomis. Vienas būrys mokėsi šliaužti įvairiais būdais, kitas būrys prisiminė, kaip taisyklingai elgtis su ginklu, susipažino su šaudymo tipais, o trečias būrys dalyvavo žygiavimo pratybose. Vakare stebėjome tautinių šokių festivalį „Ringio Ringis“. Po vakarienės laukė kiti užsiėmimai: vieni žaidė šratasvydį (vadovas Prienų 206 -tosios kuopos būrininkas Linas Šapalas), kiti klausėsi edukacinės paskaitos (vedė 206 -tosios kuopos vadas Sigitas Žalys).
Paskutinę stovyklos dieną, sekmadienį, po mankštos ir pusryčių žygiavome pažinti Balbieriškio istorijos, apie ją pasakojo istorijos mokytojas Romas Vilčinskas ir kūno kultūros mokytojas Kęstutis Žilinskas. Mes aplankėme partizanų ir laisvės gynėjų kapus, kur uždegėme žvakutes. Grįžus į stovyklą, mokėmės savigynos, kurios mokė treneris Gintautas Sodaitis. Gaila, kad stovykla baigėsi… Jaunieji šauliai liko patenkinti ir užimtumu, ir maistu.
Dėkojame visiems, kurie neabejingi mūsų šauliškai veiklai ir mums padeda: Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriui Egidijui Visockui (ačiū ir už tortus), Balbieriškio pagr. mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui ir mokyklos bendruomenei, mokyklos valgyklos vedėjai ir darbuotojoms (maistas buvo labai skanus ir sotus).
Jiezno gimnazijos
jaunoji šaulė Erika Kelmelytė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *