Spalvomis skambanti „Vasara 2017“

Pasibaigus mokslo metams mokyklose veikla nenutrūksta – mokiniai dažnai kviečiami dalyvauti įvairiose vasaros poilsio programose, stovyklose. Birželį Birštono savivaldybės lėšomis remiama Birštono vienkiemio darželio – mokyklos vaikų vasaros poilsio programa „Vasara 2017“ aštuntą kartą sukvietė mokinius netradiciškai praleisti laiką mokykloje. Šiemet į veiklas buvo įtraukta 17 ugdytinių.


„Vasara 2017“ tikslas – turiningas ir prasmingas vaikų užimtumas, patirties turtinimas teigiamomis emocijomis, maloniais išgyvenimais ir žaidimais netradicinėje aplinkoje.
Savaitę vyko įvairi veikla mokykloje ir kitur. Stovyklautojai įgijo vasarą reikalingų pirmosios pagalbos žinių, kad būtų pasirengę apsisaugoti nuo saulės, tinkamai elgtis įkandus vabzdžiams, nepamirštų svarbiausių higienos įgūdžių. Kartu su mokyklos psichologu vyko kinetinio smėlio užsiėmimas, išrinkome ir apdovanojome gražiausius darbelius. Daugiausia programos laiko buvo skirta „muzikinėms dirbtuvėms“, kuriose buvo sukurta „Muzikinė siena“. Visi drauge pabandė sukonstruoti ir pagaminti kažką skambančio, žvangančio, traškančio, barškančio… Dvi dienas mokiniai piešė, dažė įvairius rakandus, kurie buvo tinkami garsams išgauti. Rezultatas džiugina – sukurta spalvinga instrumentinė siena, kuri lavina mokinių saviraišką, kviečia eksperimentuoti, kurti ir improvizuoti su garsais. Paruošti muzikos „instrumentai“ buvo išbandyti koncerte. „Muzikinės sienos“ kūrėjai mano, kad darželio – mokyklos kiemas tapo daug linksmesnis, o instrumentai džiugins visus, kurie mėgsta muzikuoti.
Stovyklautojai neleido laiko veltui: darbavosi prižiūrėdami mokyklos bandymų sklypą, kulinarinės popietės metu patys kepė bandeles. Viena diena buvo skirta kelionei į Raudondvarį. Mokiniai lankėsi Raudondvario dvaro muziejuje, susipažino su dvaro istorija. Raudondvario menų inkubatoriuje surengtos edukacijos metu mokiniai piešė spalvotu smėliu ir sukūrė įspūdingus paveikslėlius. Paskutinė diena stovykloje buvo skirta sveikatingumo, sporto ir turizmo užsiėmimams. Aplankytas Birštono „Kneipo sodas“, „Tulpės“ sanatorijos baseinas. Atsigaivinta kakava su ledais kavinukėje „Banginuko vaišės“ vykusioje elgesio prie stalo pamokoje. Iškylauta, žaista, muzikuota mokyklos kieme.
Vaikai patirties ir kultūros įgyja įvairiais būdais, juos ugdo visa supanti aplinka. Refleksijos metu išsiaiškinome, kad vaikai praturtėjo įvairiomis žiniomis, patirtimi, keletas netgi įveikė baimes. Džiugina, kad programos dalyviams veiklos patiko, laikas prabėgo nepastebimai. Vyko gražus tarpusavio bendravimas, žaidimai, veiklos suteikė galimybę per teigiamas emocijas realizuoti saviraiškos poreikius. Svarbiausia, kad vaikai džiaugėsi stovykloje praleistu laiku, praturtėjo, įgijo daug smagių ir malonių prisiminimų.
Jolita Simonaitytė
Birštono vienkiemio darželio – mokyklos mokytoja

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *