Šventė prie pirmojo Pelekonių piliakalnio

Kiekvieno vaiko pasaulis prasideda nuo gimtųjų namų. Būtent todėl Kašonių suaugusieji Vaikų gynimo dienos šventę prasmingai susiejo su Piliakalnių metų idėja: net keturi iš devynių Prienų rajono piliakalnių stūkso Kašonių apylinkėse.

Kašonių biblioteka kartu su Jiezno seniūnija ir Kašonių bendruomene suorganizavo pilietinę akciją – šventę prie pirmojo Pelekonių piliakalnio, esančio Nemuno ir Juodijos upelio santakoje. Kitoje Nemuno pusėje – gražus Kalvelių miškas, Nemune – daugybė plaukiojančių gulbių, virš ramaus mėlyno vandens – skraidantys paukščių pulkai, nedidelėse valtelėse supasi žvejai… Visa tai ir nupiešė šventės dalyviai – Kašonių bendruomenės vaikai. Šventėje dalyvavo ir Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius, Kašonių bandruomenės pirmininkas Dalius Kabašinskas, Jiezno seniūnijos socialinės darbuotojos Bena Astrovienė ir Gintarė Stankevičiūtė, Pelekonių gyventojos Ona Jieznienė ir Adelė Šėrienė.
Akcija pradėta piliakalnio tvarkymu: Kašonių bendruomenės pirmininkas Dalius Kabašinskas su Andriumi Vapšiu ir Vitu Milkeriu nušienavo žolę nuo piliakalnio ir aplink jį, susirinkę akcijos dalyviai žolę sugrėbė. O apsitvarkius jau galima ir švęsti. Skambant muzikai, kuria pasirūpino bendruomenės pirmininkas Dalius, vaikai kūrė, piešė, žaidė, šoko. Pavargusius pelekoniškė Ona Jieznienė pakvietė prie pietų stalo. O vaišės iš tiesų buvo įspūdingos: bulvinės bandos, naminis sūris su ką tik išvirta šviežių braškių uogiene, tortas. Gaivia sula vaišino bendruomenės pirmininkas Dalius.
Seniūnas Algis Bartusevičius papasakojo vaikams apie piliakalnius, jų reikšmę. Atidžiausiai klausančiųjų laukė rimtos dovanos, o visi kiti buvo apdovanoti mažomis dovanėlėmis ir gavo sertifikatus, liudijančius, kad jie dalyvavo akcijoje, skirtoje Piliakalnių metams, ir tvarkė pirmąjį Pelekonių piliakalnį.
Danutė Bajorienė
Kašonių bibliotekininkė, akcijos – šventės sumanytoja
ir organizatorė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *