Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka kviečia savo skaitytojus į vasaros nuotykį

Birželio 15 d. Prienų rajone, kaip ir visoje šalyje, prasideda „Skaitymo iššūkis 2017“ – žaismingos knygų mėgėjų varžytuvės, vyksiančios iki rugpjūčio pabaigos. Dalyvauti varžytuvėse kviečiami visi bibliotekų skaitytojai – ir suaugę, ir vaikai.

Varžysis skaitytojai ir bibliotekos

Skaitymo iššūkis vyks 3 etapais, dėl nugalėtojų vardo rungtyniaus pavieniai skaitytojai ir bibliotekos.

Nuo birželio 15-os iššūkiui pasirengę skaitytojai registruojasi savo bibliotekoje ir gauna lankstinuką su 10 skaitymo užduočių, kurios pritaikytos įvairaus amžiaus skaitytojams. Pavyzdžiui, reikia perskaityti knygą, pagal kurią sukurtas filmas, kurios pavadinime yra skaičius ir pan. Perskaitę pasirinktą knygą, dalyviai užpildo lankstinuką, bibliotekos darbuotojas patvirtina įrašą lipduku ar antspaudu ir įkelia informaciją į bendrą duomenų bazę. Dalyvio tikslas – kuo greičiau atlikti visas užduotis. Pirmieji 5 kiekvieno rajono ir miesto bibliotekos skaitytojai, sėkmingai įveikę iššūkį, žaidimo pabaigoje skelbiami nugalėtojais ir apdovanojami specialiais prizais.

Varžosi ir bibliotekos. Kiekviename regione (Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus apskričių) nugalėtojomis bus išrinkta po 3 bibliotekas, kurios subūrė daugiau dalyvių, kurių skaitytojai perskaitė daugiau knygų. Šios bibliotekos bus apdovanotos rugsėjo 8 dieną baigiamajame skaitymo festivalio renginyje Vilniuje.

Pasibaigus „Skaitymo iššūkiui 2017“ ir suskaičiavus rezultatus, bus paskelbtas nugalėtojas tarp regionų.

Skaitymas gali tapti nuotykiu

Skaitymo iššūkis 2017“ organizuojamas siekiant puoselėti 2016-aisiais, Bibliotekų metais, vykdyto projekto „Vasara su knyga“ idėją. Iniciatyva siekiama skatinti visuomenės, ypač vaikų ir jaunimo, susidomėjimą knygomis, dalytis informacija apie vertingą literatūrą bei propaguoti skaitymą kaip

Priimk skaitymo iššūkį ir leiskis į nuotykį!

iššūkis

 

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *