Bus atnaujinta trečdalis Prienų miesto šilumos vamzdynų

Prienuose prasidėjo susidėvėjusių šilumos tiekimo tinklų modernizavimas. Iki Kalėdų bus atnaujinta 2,891 km (arba 32 proc.) Prienų miesto vamzdynų. Pagal reikalavimus į projektą įtrauktos tik daugiau kaip 30 metų senumo trasos, nors susidėvėjusių yra gerokai daugiau, tačiau 25 – 27 metų trasų rekonstruoti europinių struktūrinių fondų lėšomis neleidžiama.


Projekto vertė – daugiau kaip 601 tūkst. eurų. Pusė reikalingų lėšų bus gauta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kita pusė – įmonės lėšos.
Laikinai einantis AB „Prienų šilumos tinklai“ direktoriaus pareigas Edmundas Raugevičius sakė, kad gyventojams kurį laiką nebus tiekiamas karštas vanduo, jis bus atjungiamas pagal iš anksto nustatytą grafiką. Kad gyventojams tektų kuo mažiau laiko būti be karšto vandens, bus atjunginėjama kvartalais. Visgi remontas yra remontas, todėl gyventojams nepatogumus gali tekti ištverti nuo dviejų savaičių iki mėnesio.
Seni, susidėvėję vamzdynai bus pakeisti naujais, gamyklinėmis sąlygomis izoliuotais vamzdžiais, klojamais bekanaliu būdu. Atnaujinus vamzdynus, sumažės šilumos nuostoliai tinkluose, o taip pat ir šildymo, ir karšto vandens tiekimo sutrikimų, bus daromas mažesnis neigiamas poveikis aplinkai.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *