Prienuose ir Birštone – Selemonas Paltanavičius su knyga „Nemunu per Lietuvą“

Leidybos namai „Terra Publica“ ir LRT pristato bendrą leidybinį projektą – knygą „Nemunu per Lietuvą“. Knygos sutiktuvės ir pokalbis su jos autoriumi Selemonu Paltanavičiumi įvyks birželio 8 d. (ketvirtadienį) 17.00 val. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre (Vytauto g. 35, Prienai) bei 19.00 val. Kurhauze (B. Sruogos g. 2, Birštonas).


Knyga parengta pagal didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukusį LRT televizijos projektą „Nacionalinė ekspedicija „Nemunu per Lietuvą“. Knygos puslapiuose sugulė žiūrovams nematyta ir už kadro likusi medžiaga: žygeivių pasakojimai, netikėti faktai, atradimai, linksmi nutikimai, kelionių žemėlapiai, dainos, patiekalų receptai, šmaikščios ekspedicijos dalyvių nuotraukos plaukiant Nemunu per Lietuvą. Abiejų ekspedicijų gerbėjai atras ir visas ekspedicijų metu aplankytas vietas, tad pakeliauti galės net ir prisėdę ant minkštos sofutės savo namuose.
Knygos autorius ir sudarytojas – 2015 m. ir 2016 m. ekspedicijų dalyvis, nominuotas rašytojas, gamtininkas S. Paltanavičius. Nuostabus pasakotojas, kurio plunksnai atsiveria ne tik Nemunas, upės istorija, jos kelias ir sutikti žmonės, bet ir 2015 m. bei 2016 m. nacionalinės ekspedicijos dalyviai.
Renginio metu žiūrovų laukia susitikimas su knygos autoriumi S. Paltanavičiumi. Tai puiki galimybė iš pirmų lūpų išgirsti televizijos projekto metu neparodytas istorijas, nutikimus ir įspūdžius. Renginį ves Danguolė Kandrotienė.
Renginys nemokamas.

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *