Maži darbai – dideliems pokyčiams

Didėjanti Žemės populiacija turi labai svarbią pasekmę – augantį atliekų kiekį. Skaičiuojama, kad vienam Lietuvos gyventojui tenka apie 433 kg komunalinių atliekų per metus. Mes, Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokiniai, esame aktyvūs gamtos saugotojai, mums svarbu, kad aplinkos tarša nedidėtų.

Nuotrauka Urtės Tamošiūnaitės

Todėl mūsų mokinių komanda „Žiburiukai“: Lukas Miklušis, Vaida Gusaitė, Ugnė Šalčiūtė, Kamilė Navikaitė, Karolina Petraškaitė ir Ignas Marčiukaitis, vadovaujami biologijos mokytojos Rasos Kučinskienės, dalyvavome Žaliojoje olimpiadoje, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į šiuolaikinio žmogaus elgseną, suteikti progą gilintis į šiuo metu aktualias aplinkosaugos problemas ir imtis realių veiksmų, prisidedant prie problemų prevencijos. Pirmajame olimpiados etape mokyklos bendruomenės turėjo taupyti išteklius – vandenį, elektrą, rūšiuoti atliekas bei stengtis mokyklos inventorių papildyti daiktais, pagamintais iš antrinių žaliavų, o viso proceso metu savo pasiekimus fiksuoti nuotraukomis ir vaizdo filmukais.
Respublikinėje olimpiadoje dalyvavo 250 įvairių Lietuvos mokyklų, o rezultatai nustebino – per mėnesį mokykloms pavyko išrūšiuoti beveik 40 000 kg atliekų, iš jų antrą kartą panaudota apie 6 000 kg. Daugiausia mokyklose susikaupė popieriaus atliekų, jų išrūšiuota net 28 116 kg.
Mūsų gimnazija gegužės 22 dieną buvo pakviesta į Kauno „Santaros“ gimnazijoje organizuojamą šios olimpiados antrąjį etapą – pusfinalį, kuriame buvo labai smagu rungtyniauti, nes užduotys buvo įdomios, netikėtos, įtraukiančios į veiklas. Sirgalių komandoms taip pat neteko nuobodžiauti, kūrybinėse dirbtuvėse atliekas vertėme barškučiais. Kelių taškų persvara teko nusileisti ir garbingai užimti antrąją vietą. Tačiau dar turime galimybę per vasarą daryti kūrybines užduotis ir galime patekti į finalą bei kautis dėl prizo – kelionės į Vokietiją.
Labai džiaugiamės – daug sužinojom, daug padarėm ir daug pasiekėm, o svarbiausia – saugome savo aplinką, rūšiuojame, tausojame, juk tai nieko nekainuoja!
Remigija Belevičiūtė

Rubrikoje „Neliks duonos su druska - liks Tėvynė“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *