Lietuvos sklandymo čempionas – Gintaras Drevinskas

Pociūnuose baigėsi 2017 metų Lietuvos atviros klasės sklandymo čempionatas. Per dvi skraidymų savaites buvo įvykdyta dešimt pratimų.
Patys varžybų dalyviai juokavo, kad provincija „nušluostė nosį“ stipriausiam Lietuvoje Kauno sklandymo klubui. Čempionato nugalėtojas – verslininkas iš Biržų Gintaras Drevinskas, surinkęs 8234 taškus, trečioje vietoje – ūkininkas iš Panevėžio Gintautas Butnoris (7456 t.). Tarp jų įsiterpė antrąją vietą iškovojęs Kauno klubo atstovas Artūras Klimašauskas (7506 t.).
Praėjusių metų Lietuvos čempionas Darius Liaugaudas – šeštas.
O Prienų krašto atstovai pasirodė kukliau. Daugkartinis Lietuvos, buvusios Sovietų Sąjungos ir daugybės tarptautinių varžybų nugalėtojas bei prizininkas Vytautas Sabeckis (7013 t.) iškovojo septintąją vietą ir 32 taškais buvo pranašesnis už sūnų Gvidą, užėmusį aštuntąją vietą.
Vytautas Mačiulis (6280 t.) – tryliktas, Vytautas Paulauskas (5732 t.) – šešioliktas.
Svečiai iš Latvijos ir Estijos, atvažiavę ne medalių siekti, bet pasisemti patirties, užėmė paskutiniąsias vietas turnyrinėje lentelėje.
Kitas didelis sklandymo renginys Pociūnuose prasidės liepos 29 d. Iki rugpjūčio 13 d. vyks pasaulio jaunimo sklandymo čempionatas.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *