Šalčininkuose vyko žygis, skirtas pasieniečiui G. Žaguniui atminti

Gegužės 20 dieną Šalčininkų rajone vyko žygis, skirtas Gintaro Žagunio – pirmojo po Nepriklausomybės atkūrimo žuvusio Lietuvos pasieniečio – metinėms. Ta proga buvo sukviesti savanoriai ir jaunieji šauliai.


1991 m. gegužės 19 d. Krakūnų kaime beginklis G. Žagunis – pirmasis po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo pasienietis – buvo nužudytas tarnybos metu. Šiais metais 26 -osios jo žūties metinės paminėtos žygiu. Renginio atstovai buvo išvykę prie G. Žagunio paminklo, kur padėjo gėlių. Žygio metu buvo galima pasirinkti 6,5 km, 17 km ir 22 km maršrutus. Žygiavome Dieveniškių regioninio parko teritorijoje.
Po žygio ragavome pasienietišką košę, vaišinomės arbata bei stebėjome kinologo ir šuns parengtą pasirodymą, kaip pasieniečiai gaudo pažeidėjus, bardo, dainų autoriaus Vytauto Babravičiaus koncertą. Žygio dalyviams buvo įteiktos padėkos ir medaliai už dalyvavimą. Diena praėjo įdomiai ir turiningai, daugiau susipažinome su Vilniaus kraštu ir ten gyvenančiais vietiniais gyventojais, kurie žygeivius pavaišino obuoliais, pyragu, saldainiais.
Erika Kelmelytė
Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *