Prie Greimų tilto – nauja erdvė sportui ir laisvalaikiui

Prienai turi daug gamtinių privalumų, kurie miestui suteikia unikalumo – Didžiąją Nemuno kilpą, miestą juosiančius miškus, palyginti švarią aplinką, patrauklių erdvių, iki šiol trūko tik gyventojų poilsiui, sveikatingumui ir sportui pritaikytos infrastruktūros.

Sekmadienį Paprienėje, prie Greimų tilto, atidarytos naujos paplūdimio tinklinio ir petankės aikštelės. Simbolinę juostelę perkirpo savivaldybės meras A. Vaicekauskas, administracijos direktorius E. Visockas ir UAB „Prienų butų ūkis“ direktorius A. Valatka.

Prienų rajono savivaldybės iniciatyva miesto šventės metu prieniečiai ir svečiai buvo pakviesti išbandyti ir įvertinti naują sveikatingumo ir sporto erdvę Paprienėje prie Greimų tilto – ji atsirado per kelias dienas, talkų būdu joje įrengus dvi paplūdimio tinklinio ir petankės aikšteles. Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Visocko teigimu, tai – pavyzdys, kuris patvirtina, kad, nestingant entuziazmo, kai kuriuos darbus įmanoma atlikti ir be didelių investicijų. Prie šio projekto įgyvendinimo technika ir darbais prisidėjo UAB „Prienų butų ūkis“, UAB „Prienų šilumos tinklai“ ir Prienų kūno kultūros ir sporto centras.

Praėjusį sekmadienį naujoje sporto ir laisvalaikio erdvėje skambėjusi gyva muzika, organizatorių pasiūlyta pramogų gausa, ant laužo gaminamų patiekalų kvapai žadino praeivių smalsumą, viliojo miestiečius į pievą šalia tilto. Daugelis kalbintųjų gerai vertino savivaldybės iniciatyvą, stebėjosi tik renginyje pastebėję, kokia graži ir jauki, tinkama poilsiui ši Nemuno pakrantės vieta: galima pasivaikščioti prie vandens, pasideginti ar pasislėpti nuo kaitros po senais gluosniais.

E. Visockas patvirtino, kad su šia vieta siejami didesni planai ir lūkesčiai. Jo teigimu, dar šiemet pievoje bus pastatyta vaikų žaidimų aikštelė su sūpynėmis, čiuožykla, suoleliais. Žvelgiant į ateitį, prie tilto ketinama sukonstruoti valčių ir katerių nuleidimo į upę įrenginį, o krantinę sutvarkyti ir nutiesti patogų pasivaikščiojimų taką, kuriuo būtų galima pasiekti ir vasaros estradą. Sutvarkyta infrastruktūra paskatintų vandens ir sausumos turizmą, Prienus ir Birštoną sujungtų laivelių ir dviračių maršrutais. Ši vieta būtų patraukli ir kempingui įkurti, jame galėtų apsistoti ir pro šalį su nameliais ant ratų keliaujantys užsienio turistai – papildomas pajamų šaltinis miestui.

O kol planai dėliojami mintyse, pirmas viešas renginys šioje vietoje – bendruomeninė agapė, sporto ir pramogų popietė – patikrino gyventojų reakciją ir aktyvumą. Galbūt šįkart organizatorių ir dalyvių buvo apylygis skaičius, bet tikimasi, kad kitais metais susidomėjimas bus didesnis.

Tiems, kurie po vieną, su šeimomis ar draugais, smalsumo vedini atėjo, užimtumo netrūko. Devynios jaunimo komandos varžėsi paplūdimio tinklinio aikštelėse, įvairaus amžiaus žmonės pirmąkart pabandė žaisti petankę, išmėgino rankos taiklumą prie smiginio lentos, galėjo pažaisti šaškėmis ir šachmatais su mėgėjais, vaikams patiko mini stalo tenisas, plukdyti popierinius laivelius baseine, dalyvauti estafetėse. Sportiniu užimtumu pasirūpino Prienų KKSC, smiginio klubas „Dvidešimtukas“ ir kiti entuziastai. Susirinkusiems koncertavo Virginija ir Raminta.

Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistės visus norinčius konsultavo sveikatingumo, sveikos mitybos, pirmosios pagalbos ir kitais klausimais, matavo kraujospūdį, atliko KMI ir kitus tyrimus, vaišino vaisiais. Išalkusiems žuvienę iš Daugų ežere sužvejoto 22 kg sezamo pilstė meras Alvydas Vaicekauskas – ją ant „kelmo“ išvirė profesionalūs šios rungties „šefai“ Rimtautas Kuzmickas ir Vytautas Kunca. Astos ir Algirdo Stadalių iš Naujosios Ūtos šeimyna vos spėjo čirškinti lašinukus ir kepti kiaušinienę. Netrūko Prienų krašto muziejaus darbuotojų verdamos arbatos, suneštinių vaišių.

Renginio vedėjas Linas Žilevičius „pabėrė“ nemažai istorinių faktų iš 515 metų sukaktį švenčiančių Prienų praeities puslapių.

Dalė Lazauskienė

 

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *