Prienų šokėjai – geriausi

Kas ketverius metus Respublikos suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvai susiburia į konkursą, kad parodytų, ką naujo ir gražaus išmoko, kad pasirungtų, kurie kolektyvai tiksliausiai atspindi ilgas ir prasmingas lietuvių liaudies šokio tradicijas. Šokius vertina solidžios profesionalų komisijos, labai priekabiai vertinančios didelį kai kurių norą sumoderninti liaudies šokį.


Šie metai ir yra tie ketvirtieji. Paskutinį balandžio sekmadienį į Marijampolę susirinko net 28 įvairaus amžiaus suaugusiųjų liaudies šokių grupių kolektyvai. Čia kaip tik ir vyko respublikinio suaugusiųjų liaudiškų šokių grupių konkurso „Pora už poros“ II ratas. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“ (vadovė Ligita Gediminienė) tarp savo amžiaus kolektyvų pasirodė labai gerai. Komisija jiems skyrė pirmą vietą ir pakvietė dalyvauti šio konkurso I rate, kuris netrukus vyks Utenoje.
Šiame konkurse I laipsnio diplomu apdovanota ir Prienų KLC vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Trapukas“ (vadovas. Darius Žilinskas). Linkime kolektyvams didelės sėkmės, puoselėjant lietuvių liaudies šokį.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *