Pagerbti kultūros darbuotojai

Pasaulinės Kultūros ir Taikos dienos šventėje buvo pagerbti Prienų rajono savivaldybės kultūros įstaigų darbuotojai, o geriausiems – įteikti apdovanojimai.

Pirmenybė atiduodama širdžiai
Parodų salėje buvo atidaryta dailininko Vlado Tranelio tapybos darbų paroda „Fragmentai“. Autoriaus darbai daugybę kartų buvo eksponuoti įvairiuose Lietuvos miestuose bei užsienyje, o Prienuose – tai tik trečioji autorinė paroda.
Pasak autoriaus, šioje parodoje eksponuojami per pastaruosius dešimt metų nutapyti kūriniai. Paprašytas surengti parodą, V.Tranelis sako apsidžiaugęs, kad turi ką parodyti – namuose, o ne galerijose ar kitose parodose buvo neseniai iš Liuksemburgo teisingumo rūmuose surengtos parodos sugrįžę darbai, kurie ir sudarė parodos pagrindą. Parodoje taip pat eksponuojami kūriniai, kurie, kaip sako autorius, yra skirti tik sau.

Parodos „Fragmentai“ autorius Vladas Tranelis.

Filosofijos mokslų daktaras, menotyrininkas, Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto humanitarinių mokslų katedros vedėjas Algis Uždavinys, kalbėdamas apie dailininko Vlado Tranelio darbus, yra pasakęs, kad tapytojo darbai pasižymi dekoratyvumu ir yra kupini jausmų, bylojančių apie autoriaus pagarbą žmogui ir jo vidiniam pasauliui. Vladas Tranelis tapo ne išorinio pasaulio vaizdus, bet vidinius regėjimus, kurie iškyla tarytum spalvoti miražai ir pakeri žiūrovą savo įtaigumu bei magiška galia.Tapytojas nori suvienyti kūrinio formą ir jos simbolinę prasmę, lemiamu momentu pirmenybę atiduodamas ne šaltam ir racionaliam protui, bet širdžiai, kitaip tariant, tai universaliai intuicijai, kuri mus sieja su visatos pradais ir grožio versmėmis.
V.Tranelis pasakojo, kad šiais metais sukanka penkiasdešimt metų, kai jis, vienuolikmetis, nutapė pirmą didelį kūrinį. Gaila, bet jis iki šių dienų „neišgyveno“. Dailininkas juokavo, kad jam „nesiseka“ tapyti peizažų – vos pradėjęs pajunta, kad atsiranda žmogaus akys, profilis, o ir peizažas išnyksta.

Dėkodamas visiems jį pagerbusiems, pirmiausia jis dėkojo savo šeimai: žmonai Jūratei ir dukroms, be kurių palaikymo ir paramos nebūtų atsiradęs nė vienas kūrinys.
Dailininką sveikino Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė bei būrys jo meno gerbėjų. Muzikinius kūrinius dovanojo Prienų meno mokyklos atlikėjai.

Geriausia kultūros darbuotoja – Renata Žibienė

Konkurso „Metų kultūros darbuotojas“ nugalėtoja Renata Žibienė.

Prienų rajono savivaldybėje antrą kartą buvo surengtas konkursas „Metų kultūros darbuotojas“. Už profesinės veiklos nuopelnus, vadovaujamų meno mėgėjų kolektyvų pasiekimus, indėlį į regionų politikos įgyvendinimą Prienų rajone, meninės saviraiškos, kultūros tradicijų, pilietinių vertybių puoselėjimą ir ugdymą, rajono kultūros įstaigos, seniūnijos, seniūnaičiai, bendruomenės šiemet pasiūlė apdovanoti 9 asmenis.
Pateiktus pasiūlymus apsvarsčiusi komisija (pirmininkas – mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius), konkurso nugalėtoja paskelbė Prienų KLC Pakuonio laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorę Renatą Žibienę. Jai buvo įteiktas Panevėžio stiklo studijos „Remis Glass“ specialiai pagamintas „Metų kultūros darbuotojo“ prizas, pažymėjimas ir 760 eurų čekis.
Renata Žibienė Pakuonio laisvalaikio salės renginių organizatore dirba nuo 2013 m. Ji yra subūrusi moterų vokalinį ansamblį, kuris pernai įgijo trečiąją kategoriją, ir folkloro grupę „Obelėlė“, kasmet surengia daugybę renginių ir tradicinių švenčių, padeda bendruomenei formuoti prasmingas tradicijas, organizuoja edukacines veiklas, bendradarbiauja su miestelyje veikiančiomis įstaigomis: mokykla, seniūnija, parapija, biblioteka.
Pakuonyje vidurinę mokyklą baigusi ir čia dirbti sugrįžusi Renata Žibienė, kalbėdama apie savo darbą, sakė, kad jos darbas yra ir gyvenimo būdas. Dėkodama už apdovanojimą pastebėjo, kad apdovanojimas – tarsi ženklas, kad ji eina teisingu keliu.
Už prasmingą profesinę ir projektinę veiklą, tradicijų puoselėjimą ir sklaidą Savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko padėkos įteiktos Prienų krašto muziejaus direktorei Lolitai Batutienei ir Naujosios Ūtos laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorei Anelei Lukjančiuk. 
Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė padėkomis apdovanojo Prienų KLC direktoriaus pavaduotoją kultūrinei veiklai Ligitą Gediminienę, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyresniąją bibliografę Jūratę Anankienę, Balbieriškio KLC mėgėjų meno kolektyvų vadovą Mindaugą Bartusevičių. Savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjo Rimanto Šiugždinio padėkomis buvo apdovanoti: Jiezno KLC mėgėjų meno kolektyvų vadovė Danguolė Smalskienė, Prienų KLC baletmeisteris Darius Žilinskas, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Purvininkų bibliotekos bibliotekininkė Marijona Sinkevičienė.
LR Seimo narys Andrius Palionis Kultūros dienos proga padėkojo konkurso nugalėtojai Renatai Žibienei ir Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorei Daivai Čepeliauskienei.
Renginį pagyvino Prienų KLC kolektyvo „Aksomas“ dainos. Po apdovanojimų ceremonijos visų laukė Prienų rajono savivaldybės dovana – koncertinė programa „Tango Argentino“. Scenoje pasirodė charizmatiškieji atlikėjai: tarptautinių konkursų ir festivalių laureatai šokėjai Brigita ir Carloso Rodriguez (Argentina) bei gitaros virtuozas Artūras Chalikovas ir smuikininkė Diemantė Merkevičiūtė.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *