Teatrų šventėje – devymiolika spektaklių

Prienuose dvi dienas karaliavo teatras – vyko IX Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros – šventės „Šimtakojis“ regioninis turas, kuriame dalyvavo vaikų ir jaunimo teatrai iš Kauno, Jonavos, Panevėžio, Alytaus, Kėdanių, Kaišiadorių, Lazdijų, Birštono ir Prienų. Iš viso scenoje pasirodė apie penkis šimtus jaunųjų artistų, buvo parodyta devyniolika spektaklių.

Birštono KC Jaunimo tetro studijos artistai.

Birštono KC Jaunimo tetro studijos vadovas R.Jacunskas.

Spektaklius stebėjo ir vertinimo komisija, vadovaujama LNKC Teatro poskyrio vyriausiojo specialisto Ramūno Abukevičiaus.

– Labai džiaugiamės, kad tokia graži šventė prieš pat Tarptautinę teatro dieną atkeliavo į Prienus. Tikimės, kad dėmesio sulauks ir mūsų spektaklis, kuriame kalbame apie svajones, meilę, gyvenimą, angelus, – prieš pasirodymą kalbėjo Birštono KC Jaunimo teatro studijos vadovas Rimantas Jacunskas.

Birštoniškiai parodė Pakruojo „Žemynos“ vidurinės mokyklos vienuoliktokų pjesę „Angelas“.

Prienams atstovavo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Dainos teatras, vadovaujamas Almos Vaišnienės ir Valės Gustaitienės. Jie parodė etiudą „Baltakaklė“.

Regioninio turo koordinatorė A.Vaišnienė ir apžiūros – šventės „Šimtakojis 2017“ koordinatorius R.Abukevičius.

Kurie spektakliai taps laureatais ir bus parodyti baigiamosiose šventėse, komisija nuspręs pažiūrėjus visų regionų pasirodymus. Jaunimo teatrų baigiamoji šventė vyks balandžio 29 – 30 d. Pakruojyje, vaikų teatrų – gegužės 13-14 d. Rokiškyje.

Laima Duoblienė

Autorės nuotraukos.

„Revuonos“ pagrindinės mokyklos Dainos teatro artistai.

Rubrikoje Uncategorized. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *