Prienų ūkininkų sąjungos taryboje

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame Prienų ūkininkų sąjungos tarybos posėdyje daugiausia buvo diskutuota apie pasigirdusius siūlymus mažinti mokestines lengvatas žemdirbiams.
Sklandančios idėjos apmokestinti tiesiogines išmokas Tarybos nariams, kaip ir daugumai Lietuvos žemdirbių bei ekspertų, kelia didelę nuostabą. Ovidijaus Drūlios ir kitų tarybos narių nuomone, Valstybės kontrolės pateikta informacija apie žemdirbiams numatytas 25 lengvatas,- nėra teisinga, pusė tų lengvatų yra neveikiančios.
Tarybos nariai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad, skaičiuojant į biudžetą dėl mokestinių lengvatų nesurinktas lėšas, būtina nepamiršti ir kitų svarbių aspektų – tų išlaidų, kurių žemdirbiai negali įtraukti į savo veiklos sąnaudas. Tai – kelių remonto darbų, pagrindinės gamybos priemonės – žemės – pirkimo išlaidų.
Savo požiūrį dėl žadamų mokestinių reformų taryba pateikė Lietuvos ūkininkų sąjungos prezidiumui.
Paskutiniu metu viešoje erdvėje ir ypač ūkininkų tarpe yra eskaluojama Prienų rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjo „tema“.
Prienų ūkininkų sąjungos taryba taip pat aptarė susidariusią situaciją ir yra įsitikinusi, jog negali trukdyti Prienų rajono savivaldybės administracijai priimti sprendimus dėl atskirų savivaldybės darbuotojų perkėlimo, atleidimo ar tinkamumo eiti tam tikras pareigas. Todėl, siekiant „nuraminti aistras“, vieningai sutarta pritarti Savivaldybės sprendimui, koks jis bebūtų – perkelti D. Šimukonį į Investicijų skyrių ar palikti Žemės ūkio skyriaus vedėjo pareigose. Taryba mano, kad sprendimas bus priimtas atsižvelgiant į specialisto gebėjimus ir kompetenciją.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *