Interviu vienu klausimu: Ar keičiasi Prienai? Kokiais atliktais darbais džiaugiatės labiausiai, ką dar reikėtų padaryti?

Jurgita Demikienė:
– Prienai – labai gražūs ir tvarkingi. Gyvenu čia dar tik kelis mėnesius ir su mergaitėmis daugiausia vaikštome po centrą, arčiausiai namų. Patinka gražiai sutvarkyta centrinė aikštė ir tai, kad čia vyksta šventės. Miestą puošia renovuoti daugiabučiai, matau, kad ir gatvės sutvarkytos, ir toliau tvarkomos. Džiaugiuosi, kad yra kur nueiti su vaikais, yra kur futbolą ar tenisą pažaisti suaugusiesiems.


Zina Keršienė:
– Per pastaruosius dešimtmečius Prienai pastebimai pasikeitė, ir tie pokyčiai – teigiami. Miestą gražina renovuoti namai, parduotuvių vitrinose neliko neskoningų reklamų, džiaugiuosi gražia Laisvės aikšte, naujais medžiais ir ypač tuo, kad čia draudžiama rūkyti. Vasarą patinka, kad žydi daug gėlių. Manau, kad miestas žiedais papuoštas skoningai. Norėčiau, kad būtų galima pasivaikščioti panemune ir pamatyti Nemuno grožį – nereikia brangios ir prabangios krantinės, užtektų takelio.


Aneta Rusakova ir Arnoldas Kaukmanas:
– Miestas gražus ir gražėja. Tačiau trūksta daugiau vietų, kur būtų galima nueiti ir pabūti su vaikais. Ta viena aikštelė prie senųjų kapinių, jei geras oras, būna pilna vaikų. Labai norėtųsi, kad vaikams būtų „atiduotas“ ir Revuonos parkas. Juk suaugusiesiems yra kur nueiti – stadionai sutvarkyti, norintys ten gali sportuoti. Reikėtų daugiau dėmesio ir senosioms kapinėms- jos miesto centre ir kartais tikrai trūksta priežiūros. Dabar atnaujinamas šalia kapinių esantis šaligatvis, gal kartu ir takelį per kapines sutvarkytų, nes dabar juo važiuoti su vežimėliu – sudėtinga.


Olia Laucevičienė:
– Džiaugiuosi, kad miestas pagražėjo. Ypač patinka tvarkinga ir erdvi aikštė, gerai, kad joje neliko senų medžių. Solidumo ir tvarkingumo įspūdį sukelia atnaujinti daugiabučiai. Ir aikštelės prie namų iš pagrindų atnaujinamos. Miestas tvarkingas, ir už tai turime dėkoti nuo paryčių jį prižiūrinčioms valytojoms. Tik gėlių mieste galėtų būti daugiau. Gaila, kad nebėra anksčiau miesto centre stovėjusios daugiaaukštės „vazos“ su gėlėmis, ir ant stulpų (nors centrinėje gatvėje) galėtų būti gėlių pakabinta. Kai kas labai nori, kad būtų atgaivinta estrada. Aš manau, kad tai nėra gyvybiškai svarbu, juk renginiai vyksta tik kartą per metus. Yra svarbesnių objektų. Man labiausiai širdį skauda dėl buvusio „Revuonos“ viešbučio. Tokioje gražioje vietoje pastatytas! Labai norėčiau, kad jis būtų kuo greičiau atgaivintas. Nors viskas daroma pamažu, bet judam į priekį.


Robertas Kimbirauskas:
– Prienuose – gražu: ir namai renovuojami, ir aikštė sutvarkyta, ir gatvės (dauguma) lygios ir neduobėtos. Norėtųsi, kad ir Revuonos gatvė būtų atnaujinta, bet juk trūksta lėšų ir visko iš karto tikrai negalima padaryti, bet pokyčiai – akivaizdūs. Džiugina atvažiuojant nuo Kauno pasitinkantis miesto ženklas. Gal ir atvažiuojančius iš kitų pusių galėtų koks simbolis pasitikti? Miesto, kaip ir daugelio kitų vietovių, sopuliai – seni apleisti pastatai, bet ir jų pamažu mažėja. Apmaudu, kai matai, kad vieni tvarko, gražina, o kiti – ne tik neprisideda, bet ir atvirkščiai, šiukšlina: juk ir į miškus šiukšlės atvežamos, ir žvejai ant ledo jų palieka.
Kalbino ir fotografavo Laima Duoblienė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *