Seimo narys Vytautas Kamblevičius: „Kiek ilgai pavyko pristabdyti „valstiečių“ buldozeriu stumiamą urėdijų reformą?“

Praėjusią savaitę Seime vyko konferencija apie Lietuvos valstybinių miškų ir miškininkystės ateities viziją. Šios konferencijos tikslas buvo pristatyti ateities miškininkystę ir suformuoti darbo su mišku viziją. Perspektyvas, įžvalgas ir lūkesčius pristatė Aplinkos ministerijos, miškininkų ir kitų organizacijų ir institucijų atstovai. Įdomiausia, kad aplinkos apsaugos ministras Kęstutis Navickas nerado laiko dalyvauti, nors tuo pat metu buvo Seime, o iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovų dalyvavo tik 3 Seimo nariai.
Konferencijoje daugiametę praktiką turintys ekspertai ir mokslininkai, nešališkai išanalizavę Latvijos modelį, kurį dabar bandoma diegti Lietuvoje, kaštų ir naudos analizės būdu „sumalė į miltus“ „valstiečių“ urėdijų reformą.
Ekspertai pažymėjo, jog monopolizuojant medienos rinką, visą medieną įsigyti Skandinavijos verslininkams bus paprasčiau ir pigiau, nes jie galės be konkurencijos užsitikrinti pageidaujamą medienos kiekį, kurį įsigis mažesne nei rinkos kaina, regionuose dirbantys perdirbėjai liks be duonos kąsnio. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguotas aplinkos ministras K. Navickas verslininkams atriš rankas išnaikinti visus Lietuvos miškus.
Kaimo reikalų komitete mano iniciatyva buvo pasiūlyta išimti iš darbotvarkės visus teisės aktus, kurie reglamentuoja naują miškų urėdijų reformą tol, kol nebus išnagrinėti nacionalinėje konferencijoje „Lietuvos valstybinių miškų ir miškininkystės ateities vizija“ pristatytos rezoliucijos punktai, nes kitu atveju Lietuvoje miškai taptų tik trumparegišku medienos ir pinigų šaltiniu, kurį norima kuo greičiau suvartoti. Džiaugiuosi Kaimo reikalų komiteto tų narių sąmoningumu, kurie pritarė mano pasiūlymui laikinai sustabdyti buldozeriu stumiamą urėdijų reformą.
Sieksiu, jog ekspertai ir mokslininkai galėtų pristatyti savo skaičiavimus plenarinių posėdžių salėje, nes akivaizdu, jog didžioji dalis Seimo narių neįsiklauso į mokslininkų, kurie yra puikiai išanalizavę Latvijos pavyzdį, teiginius, kokią žalą mūsų valstybei gali padaryti ši neapgalvota ir neišdiskutuota reforma vardan reformos“, – pažymėjo Seimo narys Vytautas Kamblevičius

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *