Pirmoji vieta ir kelialapis į zonines varžybas – „Žiburio“ gimnazijos jaunučiams

Kovo 23 dieną Prienų sporto arenoje vyko Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ jaunučių vaikinų (g. 2001 m. ir jaun.) krepšinio varžybos, kuriose dalyvavo trys komandos iš Pakuonio ir Balbieriškio pagrindinių mokyklų bei Prienų „Žiburio“ gimnazijos. Jas parengė kūno kultūros mokytojai Kęstutis Žilinskas ir Vytas Blekaitis.

Komandų tarpusavio susitikimai baigėsi tokiais rezultatais: „Žiburys“ – „Pakuonis“ 65:30, „Žiburys“ – „Balbieriškis“ 39:25, „Pakuonis“ – „Balbieriškis“ 40:34. Varžybų nugalėtoja tapo „Žiburio“ gimnazijos komanda, kuri rajono mokykloms atstovaus ir zoninėse varžybose. Antroje vietoje liko Pakuonio, trečioje – Balbieriškio pagrindinių mokyklų jaunieji krepšininkai.

Apdovanojimus – diplomus ir šakočius – komandoms įteikė „Gyvenimo“ laikraščio redaktorės pavaduotoja Dalė Lazauskienė ir Prienų KKSC direktorius Audronis Deltuva. „Prienų“ krepšinio sporto klubas komandas paskatino krepšinio kamuoliais.

Tenka apgailestauti, kad mokinių krepšinio komandų kasmet vis mažėja. Tam turi įtakos ir tuštėjančios mokyklos, ir mokinių įpročiai – jie mažiau juda, o pamokų metu jie pirmenybę atiduoda kitiems žaidimams (ypač mergaitės). Rajono krepšinio viltis – Prienų kūno kultūros ir sporto centre nuo mažens sportuojantys berniukai – krepšinio treniruotes pas trenerius Marių Leonavičių ir Mantą Jančiauską lanko viso rajono ir net Birštono savivaldybės vaikai. Šie treneriai buvo šių jaunučių varžybų teisėjais.

Gyvenimo“ informacija

Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybės 2016/2017 m.. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *