Dar keturi pirmenybių susitikimai

Kovo 11-12 dienomis buvo numatyti dar keturi Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ krepšinio pirmenybių susitikimai. Deja, šeštadienį turėjusios vykti rungtynės tarp „Pakuonio“ ir „Garliavos“ komandų neįvyko, kadangi pastaroji nesugebėjo surinkti 5 žaidėjų. Už tai „Garliavai“ buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20.

„Vietiniai“ pripažino „Jiezno“ pranašumą
Kitoje šeštadienio dvikovoje ginklus surėmė „Jieznas“ ir „Vietiniai“. Kaip jau tapo įprasta, jiezniškiai labai vangiai rinkosi į rungtynes ir šįkart vertėsi su vos šešiais žaidėjais. „Vietiniai“ netruko tuo pasinaudoti ir jau pirmajame kėlinyje šovė į priekį, įgydami 10-ies taškų persvarą – 24:14. Antrasis ketvirtis buvo identiškas pirmajam: gražaus komandinio žaidimo dėka „Vietiniai“ ir toliau didino persvarą, tuo tarpu „Jieznui“ šiame kėlinyje taškus rinko vos du žaidėjai – E. Juodsnukis ir L. Pempė. Antroje rungtynių pusėje ir toliau vykoE. Juodsnukio ir L. Pempės kova prieš „Vietinius“ – šie du krepšininkai pelnė net 30 iš 35 likusių „Jiezno“ komandos taškų! Tuo tarpu „Vietinių“ komandos vyrukams „atsirišo“ krepšys ir iš tolimų distancijų. Antroje rungtynių dalyje jie pataikė 8 tolimus metimus, o labiausiai prie to prisidėjo T. Šalčius, kurio sąskaitoje – 4 taiklūs tritaškiai. Jiezniškiai tik ketvirtajame kėlinyje sugebėjo kiek sumažinti atsilikimą, tačiau rungtynes pralaimėjo triuškinamu rezultatu 60:81.
„Vietiniai“ – „Jieznas“ 81:60 (24:14; 18:11; 21:15; 18:20).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Vietiniai“: V. Celiešius – 22, T. Šalčius – 19, E. Dabrišius ir A. Liuiza – po 10.
„Jieznas“: E. Juodsnukis – 28, L. Pempė – 22.

„Balbieriškis“ sutriuškino „Pakuonį“
Sekmadienio rytas prasidėjo paskutinėmis reguliaraus sezono rungtynėmis tarp „Pakuonio“ ir „Balbieriškio“. Kaip jau buvo minėta, šeštadienį „Garliavai“ buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20, o tai reiškė, kad pergalės atveju „Balbieriškis“ patektų į atkrintamąsias ir galėtų kovoti dėl didžiosios taurės. Tai žinodami balbieriškiečiai jau nuo pirmųjų susitikimo akimirkų ėmėsi darbo. R. Stankevičiaus ir A. Mitrulevičiaus vedamas „Balbieriškis“ jau po pirmojo kėlinio pirmavo dviženkle persvara 23:11. Antrajame kėlinyje prie puikiai rungtyniavusio R. Stankevičiaus prisidėjo ir kiti žaidėjai, o „Balbieriškis“ ėmė dominuoti – greitų atakų ir kibios gynybos dėka persvara ėmė augti lyg ant mielių ir, dar neprasidėjus didžiajai pertraukai, rungtynių nugalėtojas tapo aiškus. Nepaisant 28 taškų persvaros, kurią „Balbieriškis“ turėjo įpusėjus rungtynėms, pirmojoje rungtynių dalyje netrūko aistrų – abiejų komandų žaidėjams buvo skirtos net 5 techninės pražangos. Trečiajame kėlinyje „Balbieriškis“ ir toliau dominavo. R. Stankevičius smeigė dar tris tritaškius, M. Burbulevičius dominavo po krepšiais, o sunkiai kelią krepšio link rasdavę pakuoniškiai jau galutinai susitaikė su pralaimėjimu. Paskutinis rungtynių kėlinukas tebuvo formalumas, tačiau į salę susirinkę sirgaliai galėjo pasigrožėti A. Kurapkos kuriamu šou ir taikliais šio snaiperio tolimais metimais. Rungtynes „Balbieriškis“ laimėjo „nepadoriu“ 45 taškų skirtumu – 109:64.
„Balbieriškis“ – „Pakuonis“ 109:64 (23:11; 29:13 26:14; 31:26).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Balbieriškis“: R. Stankevičius – 32, M. Burbulevičius – 21, A. Mitrulevičius – 18.
„Pakuonis“: B. Beliūnas – 22, R. Grimalauskas – 17, R. Tarcijonas ir V. Jarmala – po 8.
„Balbieriškio“ komandoje dviem techninėmis pražangomis buvo nubaustas M. Mulajevas, viena – A. Kurapka. „Pakuonio“ komandos žaidėjams R. Grimalauskui ir R. Tarcijonui taip pat skirta po techninę pražangą.

Ketvirtfinalio poroje – „Stadiono“ pergalė
Oficialiai pasibaigus reguliariajam sezonui, į Prienų KKSC salę atėjusių žiūrovų laukė tikras desertas – ketvirtfinalio rungtynės tarp „Stadiono“ ir „Pažėrų“. Nors „Pažėrai“ po grupės rungtynių užėmė 2-ąją vietą, kiek netikėtai septintas likęs „Stadionas“ buvo nors ir nežymus, tačiau šių rungtynių favoritas. Tuo tarpu kiti ketvirtfinalio dalyviai galėjo tyliai džiaugtis, kadangi jau ketvirtfinalyje susitiko dvi rimtos pretendentės į apdovanojimus. „Stadionui“ grupės varžybose neretai pritrūkdavo noro ir motyvacijos žaisti, tačiau šįkart prieniškiai nebuvo linkę juokauti – vos prasidėjus rungtynėms taiklių tolimų metimų dėka jie pabėgo į priekį 11:2. Nesužaidus nė dviejų minučių „Pažėrai“ jau buvo priversti išnaudoti vieną minutės pertraukėlę. Po jos „Pažėrų“ komandos padėtis kiek stabilizavosi, tačiau skirtumo sumažinti jiems nepavyko. Dar du „Stadiono“ tritaškiai leido jiems po pirmojo kėlinio pirmauti rezultatu 27:16.
Verta paminėti, kad pirmajame ketvirtyje „Stadioną“ lydėjo ir sėkmė – daug patogių progų tolimiems metimams susikūrę „Pažėrai“ pataikė vos vieną tritaškį. Antrajame kėlinyje ir toliau vyko žaidimas taškas į tašką, tačiau „Stadionas“ nuolat pirmavo saugiu 7-10 taškų skirtumu ir priešininkų arčiau neprisileido. Vieninteliu pavojaus signalu praėjusių metų čempionams galėjo tapti prabilę priešininkų snaiperiai ir penki jų tolimi metimai. Įpusėjus rungtynėms „Stadionas“ pirmavo rezultatu 42:35. Po pertraukos „Stadionas“ gerokai suaktyvino savo gynybą, ir „Pažėrams“ teko remtis tik tolimais metimais. Deja, įspūdingą taiklumą grupės varžybose demonstravę svečiai šįkart mėtė netaikliai, o priešininkams galutinai atsiplėšti neleido tik M. Kudirkos tolimi metimai. Trečiąjį kėlinį baigė tolimas E. Veingertnerio metimas, leidęs „Stadionui“ susigrąžinti dviženklę persvarą – 61:50. Paskutinis kėlinys prasidėjo prieniškių spurtu 10:4, po kurio jie įgijo 17 taškų pranašumą. „Pažėrų“ problemos tuo nesibaigė, kadangi čia pat dėl 5 asmeninių pražangų rungtynes buvo priverstas baigti vienas komandos lyderių D. Petkevičius. Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui, prasidėjo labai klampus žaidimas – komandos nuolat pažeidinėjo taisykles, siųsdamos priešininkus prie baudų metimo linijos. Netrukus prie D. Petkevičiaus ant suoliuko prisėdo ir M. Kudirka, o „Stadiono“ komandoje anksčiau laiko ant atsarginių žaidėjų suolelio atsidūrė M. Jančiauskas, G. Maceina ir R. Marcinkevičius. Be lyderių likusį „Stadioną“ „Pažėrai“ dar bandė spausti po visą aikštelę, tačiau pakeisti rungtynių eigą jiems pritrūko laiko. „Stadionas“ laimėjo rungtynes rezultatu 83:77 ir žengė į pusfinalį, kuriame susitiks su „Savivaldybės“ ir „Dvariuko“ poros nugalėtoju.
„Stadionas“ – „Pažėrai“ 83:77 (27:16; 15:19; 19:15; 22:27).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stadionas“: G. Maceina – 19, R. Marcinkevičius – 16, M. Jančiauskas – 15.
„Pažėrai“: M. Kudirka – 25, J. Pranevičius – 14, G. Žilinskas – 12.
R. Marcinkevičius („Stadionas“) – techninė pražanga.

Parengė Karolis Abramavičius


Kovo 17 d. (Prienų arena, Pramonės g. 20)
19.00 „Stakliškės“ – „Prienų KKSC-99“

Kovo 18 d. (Prienų arena, Pramonės g. 20)
11.30 „Garliava“ – „Pakuonis“
13.00 „Savivaldybė“ – „Dvariukas“
14.30 „N. Ūta“ – Balbieriškio „Ringis“
16.00 „Jieznas“ – „Vietiniai“

Kovo 19 d. (Prienų KKSC salė, Birutės g. 7)
13.30 Pusfinalis („N. Ūta“/Balbieriškio „Ringis“- „Stakliškės“/“KKSC-99“)
15.30 Pusfinalis („Stadionas“ – „Savivaldybė“/“Dvariukas“)

Kovo 26 d. finalai (Prienų arena, Pramonės g. 20)
12.00 Mažosios taurės finalas
13.30 rungtynės dėl trečiosios vietos
15.00 Didysis finalas.

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybės 2016/2017 m.. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *