„Rūdupis“ įstojo į Kembridžą

Iš pirmo žvilgsnio gal ir gali pasirodyti keista, ką bendro gali turėti Prienuose veikianti statybos ir langų gamybos bendrovė „Rūdupis“ ir vienas geriausiai vertinamų pasaulyje Jungtinės Karalystės Kembridžo universitetas. Pasirodo, gali. Nuo praėjusių metų nemaža dalis universiteto pastatų pradėjo šviesti būtent Prienuose pagamintais langais. Prieniškiams konkurse pavyko sėkmingai įveikti dešimt kompanijų iš Anglijos, Vokietijos, Šveicarijos, Švedijos ir Prancūzijos ir laimėti 1,9 mln. svarų sterlingų vertės kontraktą.

Apie „Rūdupio“ įgyvendintą projektą universitete rašė ir Kembridžo architektūros žurnalas.

Antras seniausias Anglijoje universitetas yra įsikūręs istorinių pastatų, tarp kurių yra ir statytų dar XV amžiuje, komplekse, tad užsakovų reikalavimai buvo paremti ne tik griežtais aukštos gaminių kokybės, bet ir paveldo reikalavimais. Mūsiškiams tai nesutrukdė, nes UAB „Rūdupis“ turi sertifikatus, leidžiančius gaminti autentiškus XVI, XVII, XVIII, XIX a. langus ir naudoti modernias medžiagas. Jungtinės Karalystės ekspertai Prienų gamykloje gaminamą produkciją sertifikavo dar 2011 metais, kai prieniškiai jiems pristatė patobulintus britų taip mėgiamus medinius langus, atidaromus į išorę. Naujo tipo aliuminiu kaustyti langai tuomet buvo sumontuoti taip pat visuomeninės paskirties pastatuose.
Siekti aukštų reitingų, sėkmingai konkuruoti su pasaulyje žinomomis įmonėmis ir išsikovoti išskirtines teises dalyvauti prestižiniuose tarptautiniuose konkursuose, „Rūdupiui“ padeda tai, kad bendrovėje ypač didelis dėmesys yra skiriamas kokybei – reikalavimai langams – nuo 25 iki 80 metų garantinio aptarnavimo. Visos komplektuojamos detalės yra perkamos tiesiogiai Anglijoje, Vokietijoje, Švedijoje.
Bendrovės sėkmės garantas – ir kvalifikuoti darbuotojai, stiprus inžinerinis potencialas, kurio komandoje dirba keturiolika, turinčių sertifikatus ir galinčių projektuoti aukštos kvalifikacijos reikalaujančius projektus, specialistų. Daug investuota ir į gamybinės bazės plėtrą, gamybinius pajėgumus, moderniausias projektavimo programas. Šiandien bendrovės vadovai yra tikri, kad prieš dvidešimt metų priimtas sprendimas – rinktis ne pigų segmentą, bet ambicingus projektus ir sudėtingų techninių sprendimų paiešką, buvo pats teisingiausias.
Šiuo metu „Rūdupis“ dalyvauja tarptautiniame konkurse, kurio vertė – 4,6 mln. eurų. Iš keturiolikos savo pasiūlymus pateikusių tarptautinių įmonių yra likusios dvi: viena žinoma anglų firma ir prieniškiai.
Bendrovės direktoriaus Povilo Kriauzos nuomone, jų sukaupta patirtis, aukšta kokybė, pareigingumas, nestandartinių sprendimų priėmimas dirbant su užsienio architektais bei užsakovais, kai projektai derinami tiesiogiai, be tarpininkų, leidžia galvoti, kad ir šiame konkurse „Rūdupį“ lydės sėkmė. Ir prieniškiai pateisins Kembridžio kokybės standartą.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *