Du taurės susitikimai

Kovo 4 dieną, šeštadienį, Prienų kūno kultūros ir sporto centro salėje buvo žaidžiami du Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ taurės susitikimai.

Pergalė su technine pražanga
Pirmosios į kovą stojo „Stakliškės“ ir „Savivaldybė“. Vėlų penktadienio vakarą Regionų krepšinio lygos rungtynes žaidę stakliškiečiai šeštadienį nusprendė leisti daugiau parungtyniauti mažiau žaidžiantiems žaidėjams. Tuo tarpu „Savivaldybė“ apskritai laiku nesugebėjo surinkti penkių žaidėjų ir už tai buvo nubausta technine pražanga. Atvykus vėluojančiam pastarųjų žaidėjui G. Vaitulevičiui, rungtynės prasidėjo „Stakliškių“ baudos metimu ir tik tada buvo išmestas ginčo kamuolys.
Pirmajame kėlinyje stakliškiečiai tiesiog pribloškė „Savivaldybę“ taiklių tritaškių serija ir per pirmąsias 10 minučių pataikė net 5 tolimus metimus. Pabėgti toliau į priekį jiems neleido tik solidus Š. Stiklakio, pelniusio 9 taškus, žaidimas. Po pirmojo kėlinio 23:17 pirmavo „Stakliškės“. Antrajame ketvirtyje „Savivaldybė“ pagerino savo gynybą, o prie toliau puikiai rungtyniavusio Š. Stiklakio prisijungė ir A. Kubilius su M. Birbalu – po dviejų šių žaidėjų tritaškių ketvirčio pabaigoje rezultatas tapo lygus 36:36. Intriga išliko ir antroje rungtynių pusėje – nei vienai komandai nepavyko įgyti apčiuopiamos persvaros. Įdomiausiomis šiame kėlinyje tapo Š. Stiklakio ir A. Kaminsko taškų lenktynės: pirmasis surinko dar 9 taškus, o „Savivaldybei“ didžiausią galvos skausmą kėlė A. Kaminsko taiklūs metimai ir 8 taškai. Paskutiniajame kėlinyje „Savivaldybė“ po truputį ėmė didinti savo persvarą ir nuolat pirmavo pakankamai saugiu 8-10 taškų skirtumu. Tiesa, rungtynių pabaigoje „Stakliškės“ sulaukė dviejų savo starto penketo žaidėjų, K. Abramavičiaus ir M. Nenartavičiaus, pagalbos, tačiau šie krepšininkai atvyko tik „pasižymėti“ ir rungtynių eigos nepakeitė. Susitikimą rezultatu 77:69 laimėjo „Savivaldybė“.
„Stakliškės“ – „Savivaldybė“ 69:77 (23:17; 13:19; 16:19; 17:22)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Savivaldybė“: Š. Stiklakis – 34, A. Kubilius – 21, G. Andreikėnas – 8.
„Stakliškės“: A. Kaminskas ir D. Dičkus – po 16, A. Ališauskas – 12.
„Savivaldybė“ nubausta technine pražanga.

„Vietiniai“ užkirto kelią „Pakuoniui“
Kitame dienos susitikime į aikštelę žengė dvi dar pergalės džiaugsmo šiose pirmenybėse nepatyrusios komandos – „Vietiniai“ ir „Pakuonis“. Nors buvo galima tikėtis apylygės kovos, tačiau „Vietiniai“ buvo rimtai nusiteikę šioms rungtynėms ir geros komandinės gynybos dėka šovė į priekį – 17:10 po pirmojo kėlinio. Antrajame ketvirtyje daugiausia V. Celiešiaus ir D. Skaudžiaus pastangomis, kurie kartu pelnė net 19 iš 22 savo komandos taškų, „Vietiniai“ dar labiau padidino savo persvarą ir į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis pirmaudami 39:25. Vaizdas aikštelėje nepasikeitė ir po didžiosios pertraukos – gražaus komandinio žaidimo dėka „Vietinių“ komandos vyrukai ir toliau didino savo pranašumą, kėlinį laimėdami 26:16. „Pakuonio“ komandą nuo visiško sutriuškinimo gelbėjo tik 4 taiklūs tolimi metimai, pataikyti trečiajame kėlinyje. Paskutinė rungtynių atkarpa tebuvo formalumas. Vienintelė intriga buvo, ar pavyks „Pakuoniui“ laimėti nors vieną rungtynių ketvirtį. Tačiau „Vietiniai“ neleido priešininkams to padaryti ir laimėjo kėlinuką 18:12, o rungtynes rezultatu 83:53.
„Vietiniai“ – „Pakuonis“ 83:53 (17:10; 22:15; 26:16; 18:12)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Vietiniai“: V. Celiešius – 19, D. Skaudžius – 18, T. Jančiauskas – 15.
„Pakuonis“: R. Grimalauskas – 19, M. Šalčius – 12, B. Beliūnas – 7.

„Garliava“ įveikė „Jiezną“
Sekmadienį buvo žaidžiami dar 4 susitikimai, kuriuose sprendėsi galutinė komandų rikiuotė prieš atkrintamąsias varžybas. Pirmieji į aikštę žengė „Jiezno“ ir „Garliavos“ krepšininkai. „Garliava“ rungtynes pradėjo spurtu 14:0. R. Žuromsko taškai kiek palengvino jiezniškių padėtį, tačiau dar viena sėkminga atkarpa kėlinį užbaigusi „Garliava“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo net 26:7. Garliaviškiai po sėkmingos rungtynių pradžios, matyt, atsipalaidavo ir už tai iškart buvo nubausti: „Jieznas“ net 5 minutes jiems neleido pelnyti nė taško, o keli taiklūs tritaškiai vėl sugrąžino intrigą į rungtynes. Po šalto dušo atsibudę „Garliavos“ žaidėjai susiėmė ir susigrąžino turėtą persvarą – 38:19 po dviejų kėlinių. Trečiajame kėlinyje „Garliava“ ėmė dominuoti. Greitų atakų dėka rezultatas tarp komandų nuolat augo, o atakų smaigalyje dažniausiai atsidurdavo V. Bereiša, šiame ketvirtyje surinkęs 11 taškų. Įdomu tai, kad „Jieznas“ šiame kėlinyje iš 14 savo taškų net 12 surinko tolimais metimais. Paskutinis kėlinukas prasidėjo „Garliavai“ pirmaujant 29 taškų skirtumu, tad abi komandos jau nepersistengė ir ramiai laukė rungtynių pabaigos. „Garliava“ laimėjo ir šį kėlinį rezultatu 20:12, o rungtynes 82:45. „Garliava“ silpnesniajame pogrupyje užėmė antrąją vietą ir ketvirtfinalyje susitiks su „Naujosios Ūtos“ krepšininkais bei bandys atsirevanšuoti už nesėkmę pirmajame pirmenybių ture.
„Garliava“ – „Jieznas“ 82:45 (26:7; 12:12; 24-14; 20:12)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Garliava“: S. Pakalniškis – 26, V. Bereiša – 23, M. Satkevičius – 11.
„Jieznas“: R. Žuromskas – 20, L. Pempė ir S. Beliūnas – po 10.

„Prienų KKSC-99“ užstrigo „N.Ūtos“ gynybos gniaužtuose
Kitose rungtynėse susitiko „Naujosios Ūtos“ ir “KKSC-99“ komandos. „Naujajai Ūtai“, jau anksčiau užsitikrinusiai pirmą vietą grupėje, šios rungtynės nieko nelėmė, tuo tarpu jaunieji sporto centro auklėtiniai pergalės atveju galėjo pagerinti savo poziciją prieš atkrintamąsias varžybas. Šiose rungtynėse „Naujoji Ūta“ sulaukė ir savo didžiausios žvaigždės – T. Žiobos pagalbos. Deja, iš Kauno atvykęs Tautvydas apmaudžiai paliko savo sportinę avalynę namuose. T. Žioba nusprendė nerizikuoti gauti traumą ir paliko aikštelę. Tačiau „Naujoji Ūta“ turėjo kitą „bokštą“ – G. Vasiliauską. Gediminas pirmajame kėlinyje pelnė net 12 taškų ir leido Algio Aliukevičiaus kariaunai pirmauti 23:20. Antrajame ketvirtyje pagaliau prisitaikė ir komandos lyderis M. Gečionis – 10 jo taškų leido „Naujajai Ūtai“ atsiplėšti. Vis dėlto, daugiausia vargo M. Jančiausko treniruojamiems Kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniams kėlė L. Kurtinaitis, kuris sėkmingai „vogė“ kamuolius ir inicijavo didžiąją dalį greitų „Naujosios Ūtos“ atakų. Įpusėjus rungtynėms „Naujoji Ūta“ pirmavo rezultatu 42:31, o išlaikyti šiokią tokią intrigą Prienų „KKSC-99“ krepšininkams pavyko tik taiklių tolimų metimų dėka – per 20 minučių pataikyti net 6 tritaškiai. Po didžiosios pertraukos „KKSC-99“ ir toliau strigo „Naujosios Ūtos“ gynybos gniaužtuose, o trečiasis ketvirtis tapo L. Kurtinaičio benefisu – sėkmingą jo darbą stabdant jaunuosius Prienų krepšininkus vainikavo trys tolimi metimai ir po 3 kėlinių „Naujoji Ūta“ pirmavo saugiu 19 taškų skirtumu – 61:42. Paskutiniame kėlinyje atsigavo vienas „KKSC-99“ lyderių, O. Aleksynas – du jo tritaškiai kiek pagerino situaciją puolime, tačiau pagalbos iš komandos draugų ir toliau nebuvo. „Naujoji Ūta“ sulig kiekviena minute didino savo pranašumą ir rungtynes laimėjo triuškinamu 31 taško skirtumu – 85:54.
„Naujoji Ūta“ – „KKSC-99“ 85:54 (23:20; 19:11; 19:11; 24:12)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Naujoji Ūta“: M. Gečionis ir G. Vasiliauskas – po 25, L. Kurtinaitis – 19.
„KKSC-99“: O. Aleksynas ir E. Mankauskas – po 10, L. Vainikevičius – 7.

„Dvariuko“ ir „Pažėrų“ akistata
Trečioji dienos akistata buvo tarp „Dvariuko“ ir „Pažėrų“. „Dvariukas“ jau nebeturėjo šansų pakilti aukščiau 6-osios vietos, todėl vangiai rinkosi į rungtynes. Tačiau vos penkiese žaidę „Dvariuko“ krepšininkai pirmajame kėlinyje ėmė įrodinėti, kad „Pažėrams“ šios rungtynės nebus tik lengvu pasivaikščiojimu. 5 taiklūs tolimi metimai ir 10 M. Čepulionio taškų neleido „Pažėrams“ greitai atitrūkti. Po pirmųjų 10 minučių „Pažėrai“ buvo priekyje 28:27. Visgi antrajame kėlinyje svečių persvara po truputį ėmė ryškėti. D. Petkevičiaus vedami „Pažėrai“ ir vėl surinko 28 taškus, o patys praleido tik 15 ir įpusėjus rungtynėms pirmavo jau 14 taškų skirtumu – 56:42. Po didžiosios pertraukos „Pažėrų“ puolimo mašina ir toliau nemažino apsukų – nesustabdomai rungtyniavęs D. Petkevičius į savo taškų kraitį įsirašė dar 15 taškų ir skirtumas tarp komandų po trijų kelinių jau tapo pakankamai solidus – 81:59. O už pernelyg garsiai reiškiamas emocijas vienas „Dvariuko“ komandos lyderių M. Čepulionis dar buvo nubaustas ir technine pražanga. Paskutiniame ketvirtyje savo lyderio D. Šeškaus vedamas „Dvariukas“ dar stengėsi sugrąžinti intrigą į rungtynes, tačiau vienintelis klausimas buvo – ne kas laimės susitikimą, o ar „Pažėrams“ pavyks eilinį kartą pelnyti 100 taškų. Iki rungtynių pabaigos 100 -tąjį „Pažėrų“ tašką pelnė D. Petkevičius, o komandos atsarginių žaidėjų „suolelis“ garsiai priminė Dominykui, kad šis turės komandą vaišinti picomis. Rungtynes rezultatu 104:81 laimėję „Pažėrai“ su 8 taškais grupėje užėmė antrąją vietą ir jau ketvirtfinalyje susitiks su viena čempionato favoričių „Stadiono“ komanda. Tuo tarpu 6-ąją vietą užėmęs „Dvariukas“ dėl vietos pusfinalyje kovos su „Savivaldybe“.
„Dvariukas“ – „Pažėrai“ 81:104 (27:28; 15:28; 17:25; 22:23)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Pažėrai“: D. Petkevičius – 38, P. Glaniauskas – 24, R.Puikys – 13.
„Dvariukas“: D. Šeškus – 31, M. Čepulionis – 21, D. Peldžius – 15.
„Dvariuko“ komandos „suolelis“ nubaustas technine pražanga. „Dvariuko“ komandos žaidėjas M. Čepulionis taip pat nubaustas technine pražanga.

Dvikovos baigtis buvo palankesnė „Stadionui“
Sekmadienio turą vainikavo atkaklus ir kupinas emocijų susitikimas tarp „Stadiono“ ir „Balbieriškio“ komandų. „Balbieriškiui“ šios rungtynės buvo gyvybiškai svarbios norint kovoti dėl didžiosios taurės, o kelią į ketvirtfinalį jiems galėjo atverti tik pergalė. „Stadionas“, savo ruožtu, dėl vietos ketvirtfinalyje jau buvo ramus, tačiau pralaimėti balbieriškiečiams tikrai neturėjo noro. Užsivedę „Balbieriškio“ krepšininkai sėkmingai pradėjo rungtynes ir taiklių metimų dėka pirmavo viso ketvirčio metu. Tuo tarpu „Stadionui“ komandinis žaidimas nesiklijavo ir tik sėkmingo G. Maceinos žaidimo puolime dėka, pastarieji po pirmo ketvirčio turėjo tik 1 taško deficitą – 19:20. Antrajame ketvirtyje „Stadionas“ ir toliau strigo puolime, tuo tarpu ant bangos buvęs „Balbieriškis“ sėkmingai rinko taškus, o dar daugiau tikėjimo savo jėgomis jiems pridėjo triuškinantis R. Sasnausko dėjimas greitoje atakoje. Komandos išėjus ilsėtis į didžiąją pertrauką, švieslentėje degė skaičiai 39:30 svečių iš Balbieriškio naudai. Po didžiosios pertraukos „Stadiono“ krepšininkai išėjo į aikštelę nusiteikę kur kas agresyviau ir tas agresyvumas iškart davė vaisių. Kibios gynybos dėka prieniškiai greitai įgijo pranašumą puolime ir greitomis atakomis ne tik panaikino „Balbieriškio“ pranašumą, bet ir išsiveržė į priekį. Pastebimiausiai „Stadiono“ gretose trečiajame kėlinyje rungtyniavo G. Maceinos, M. Jančiausko ir R. Marcinkevičiaus trio, pelnęs net 25 iš 28 komandos taškų. Po trijų ketvirčių priekyje rezultatu 58:53 buvo „Stadionas“. Paskutiniame ketvirtyje „Balbieriškis“ nuolat kvėpavo savo varžovams į nugarą, o įtampa aikštelėje pasiekė piką – aikštelės viduryje kovojant dėl kamuolio kilo susistumdymas tarp abiejų komandų krepšininkų. Vis dėl to teisėjai nusprendė apsieiti be techninių pražangų ir skyrė „Stadionui“ nesportinę pražangą, kurią taškais pavertė A. Sakavickas. Nors likus 3 minutėms iki rungtynių pabaigos „Balbieriškiui“ ir buvo pavykę išsiveržti į priekį, tačiau labiau patyrę „Stadiono“ krepšininkai paskutinėmis susitikimo akimirkomis sužaidė užtikrinčiau ir laimėjo rungtynes rezultatu 84:79. „Stadionas“ į ketvirtfinalį pateko kaip 7 vietą užėmusi komanda ir šiame etape egzaminuos „Pažėrus“. Tuo tarpu „Balbieriškis“ kovos jau tik dėl mažosios taurės.

„Stadionas“ – „Balbieriškis“ 84:79 (19:20; 11:19; 28:14; 26:26)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stadionas“: G. Maceina – 33, R. Marcinkevičius – 17, M. Jančiauskas – 12.
„Balbieriškis“: A. Sakavickas – 26, R. Sasnauskas – 20, D. Truncė – 19.

Iki pogrupių etapo pabaigos likus trims 7-12 vietų pogrupio susitikimams, aiškūs visi Didžiosios taurės bei Mažosios taurės dalyviai. Liko tik teorinės komandų rokiruotės prieš pusfinalius kovoje dėl Mažosios taurės, kurioje varžysis Balbieriškio „Ringis“, „Pakuonis“, „Vietiniai“ ir „Jieznas“. Dėl Didžiosios taurės ketvirtfinaliuose susitiks: (1) „N. Ūta“ – (8) „Garliava“, (2) „Pažėrai“ – „Stadionas“, (3) „Savivaldybė“ – (6) „Dvariukas“, (4) „Stakliškės“ – (5) „KKSC-99“.

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybės 2016/2017 m.. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *