Dėl Generalinio miškų urėdo taurės varžėsi ir Prienų miškininkai

Vasario 18 dieną Prienų sporto arenoje pirmąkart vyko Lietuvos miškininkų krepšinio turnyro „4×4“ Generalinės miškų urėdijos taurei laimėti trečiosios grupės rungtynės, kuriose dėl teisės patekti į didįjį finalą varžėsi septynios komandos iš Prienų, Šakių, Marijampolės miškų urėdijų, Dubravos EMMU, Kazlų Rūdos MMU, Miškotvarkos instituto ir Aleksandro Stulginskio universiteto. 


Kaip sakė organizacinio komiteto nariai Dainius Šeronas ir Dainius Muzikevičius, miškininkų respublikinio turnyro idėja gimė pernai profesinės dienos šventėje Liškiavoje, jai pritarė generalinis urėdas dr. Rimantas Prūsaitis. Urėdijų ilgai raginti nereikėjo, užsiregistravo daugiau nei 35 komandos, tačiau kai kurios iš jų atkrito, nes pagal nuostatus turnyre negali dalyvauti LMKL, LKL, NKL, RKL, Miestų, Mažųjų miestelių lygos žaidėjai. Liko 28 komandos, kurios po septynias buvo suskirstytos į keturias grupes – jų varžybos vyko Telšiuose, Druskininkuose, Prienuose ir Anykščiuose. Po dvi geriausias komandas iš kiekvienos grupės pateks į didįjį finalą, kuris bus surengtas Prienuose kovo 11 dieną.
Prienuose žiūrovų krepšiniu nenustebinsi, bet pastarosios varžybos buvo patrauklios dėl to, kad jose galėjo dalyvauti tik krepšinio mėgėjai, urėdijų, Miškotvarkos instituto ir ASU darbuotojai, įstaigose dirbantys ne trumpiau nei 4 mėnesius. Surinkti aštuonių krepšininkų komandą, kurioje trims žaidėjams būtų sukakę 40 metų, bent pusė komandos narių turėtų miškininko išsilavinimą, pasirodė nemenkas iššūkis net ir „Prienų“ krepšinio sporto klubo garbės prezidentui Aurimui Bartuškai. Prienų miškų urėdijos garbę pasiryžo ginti Sigitas ir Valentinas Armonai, Vidmantas Dereškevičius, Nerijus Jaruševičius, Vaidenis Burinskas, Donatas Navikas, Povilas Milašauskas, Mantas Mickevičius, Mindaugas Deltuva, Povilas Bukevičius. Žaidėjų amžius nuo 26 iki 57 metų, o patirtis krepšinio aikštelėje – mėgėjiškas žaidimas. Todėl sausio pradžioje susibūrusiai komandai pirmiausia teko prisiminti pagrindines žaidimo taisykles ir pasimokyti derinių. Į pagalbą miškininkams treniruočių metu atėjo Prienų – Birštono „Vytauto“ komandos strategas Virginijus Šeškus.
Naujai susibūrusi komanda grupės varžybose pasirodė pagal savo galimybes. Pirmosiose atrankos rungtynėse su šio turnyro favorite – Šakių MU komanda – prieniečiai gavo „krikštą“ rezultatu 32:7, antrajame susitikime 8:5 išplėšė pergalę iš Dubravos EMMU komandos. Atrodė, kad pagreitį įgavusi „Prienų MU“ nušluos nuo savo kelio į pusfinalį ir „Marijampolės MU“, tačiau pergalę 12:5 galiausiai šventė varžovai.
Pusfinalyje susitiko Šakių ir Kazlų Rūdos, ASU ir Marijampolės poros. Iš jų į finalą išėjo Šakių ir ASU krepšininkai, lemiamoje akistatoje trečiosios grupės nugalėtoja tapo Šakių MU komanda, įveikusi universiteto atstovus 27:15. Šios dvi komandos deleguotos į didįjį finalą.
Nors prieniečiai krepšininkai šiame kelyje suklupo, Prienų miškų urėdijos sirgaliai pripažinti geriausia fanų komanda, kuriai įteikta speciali turnyro taurė. Miškų įmonės darbuotojai, jų šeimų nariai, pasipuošę specialiais marškinėliais, iškėlę Prienų klubo vėliavą, komandos spalvų balionus, mušdami būgną ir skanduodami entuziastingai palaikė savo bendradarbius.
Organizatoriai tikisi, kad, nepaisant gresiančios urėdijų reformos, miškininkų krepšinio turnyro tradicija išliks kaip visuomenę jungiančioji grandis, šios profesijos žmones bendravimui suburianti šventė.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *