Laiko ir gražios bendrystės subrandintas jubiliejus

– Žmogaus gyvenime penkiasdešimt metų yra gražus jubiliejus. Miestų, jų gyventojų, bendruomenių draugystei – tai dar gražesnė, prasmingesnė sukaktis, – pradėdama iškilmingą vakarą, skirtą Birštono ir Neringos miestų draugystės jubiliejinei sukakčiai pažymėti, sakė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.


Jai pritarė ir Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, ir kiti susitikime dalyvavę šių dviejų, gal – būt mažiausių, bet gražiausių Lietuvos kurortų žmonės. Abu kurortai gali didžiuotis savo išskirtiniu gamtovaizdžiu. Neringa įsikūrusi tarp jūros ir marių, Birštonas – unikalių Nemuno kilpų prieglobstyje. Birštonas turi mineralinius vandenis, Neringa – smėlį. Abu kurortai savo svečiams siūlo ramybę, sveikatą ir išskirtines pramogas, apie kurias susitikimo metu jie vieni kitiems priminė nuotaikinguose ir spalvinguose kino pasakojimuose.
Vakaro Kultūros centre metu buvo sugrįžta ir į tuos laikus, kai prieš penkiasdešimt metų jaunikaitis Birštonas pamilo geltonkasę Neringą, o buvę tuometiniai miestų merai pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Sutartį, kurios įsipareigojimų, tiesa, ją papildydami, laikėsi ir kiti vadovai, ir kurios tęstinumu dabar rūpinasi šiandieniniai abiejų savivaldybių merai Nijolė Dirginčienė ir Darius Jasaitis. Nuotraukose atgimė ir kelionės vienų pas kitus, ir saviveiklininkų pasirodymai, ir sportinės varžybos, ir kitos gražios bendrystės akimirkos. Bendrystės, kurios pamatas yra abiejų savivaldybių žmonių valia ir noras draugauti, puoselėti tai, kas sukurta, ir perduoti jaunajai kartai. Penkiasdešimt metų greta einantis kelias liudija ir apie panašias Birštono ir Neringos vertybes, artimus tikslus ir bendras patirtis.

„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *