Interviu vienu klausimu: Ar prisidėsite prie boikoto prieš aukštas kainas ir vasario 16 – 20 d. nesilankysite prekybos centruose?

 

 

Diana Čižikienė:
– Netikiu, kad nėjimas į didžiuosius prekybos centrus ką nors pakeis – eisim į turgų, į mažesnes parduotuves, kuriose viskas ir taip brangiau. Po boikoto prekybos centruose bus daugiau nukainuotų prekių, tada dar labiau pirksime. Manau, kad didelės naudos boikotas neduos – kainos nesumažės, bet dėmesį atkreipsime. Taip, aš ketinu prisidėti prie boikoto, nes, įvedus eurą, kainos kyla, galima sakyti, akyse – jau yra prekių, kurios anksčiau kainavo vieną litą, dabar – vieną eurą. Mes, lietuviai, ir taip labai kantrūs.

Saulius Pačėsa:
– Kiekvienas streikas, boikotas yra naudingas bent jau tuo, kad dėmesį atkreipsime ir prekybininkų pelnas sumažės. Aš esu tolimųjų reisų vairuotojas, todėl turiu galimybę palyginti kainas įvairių šalių parduotuvėse ir galiu tvirtai pasakyti: kainos visoje Europoje yra panašios, gal tik Prancūzijoje ir Italijoje šiek tiek brangiau, o atlyginimai skiriasi. Kad prekių kainos susilygins, jau buvo galima prognozuoti tuomet, kai stojome į Europos Sąjungą, bet kad Lietuva tiek daug nuo kitų šalių atsiliks atlyginimų dydžiu, turbūt niekas nesitikėjo. Jei viskas tuoj eurais kainuos tiek, kiek kainavo litais, tai kodėl atlyginimai taip nepasikeitė? Kaip išgyventi, gaunant minimumą? Kai dar daugiau lietuvių išvažiuos į užsienį, gal tuomet valdžia ir susimąstys, kad jau laikas ir atlyginimus padidinti.

Stanislovas Pacevičius:
– Nieko gero iš tos akcijos nebus – penkios dienos yra per daug, nes žmonės vis tiek eis apsipirkti, valgyt tai reikia. Juk dabar, kai per didžiąsias šventes kokią dieną parduotuvės nedirba, visi labai piktinasi. O koks skirtumas, jei iš anksto apsipirksim – parduotuvėms tai bus tas pats.

Rūta Rūtė:
– Manau, kad palaikysiu, bent jau morališkai, nes turint mažų vaikų negali labai daug ko iš anksto prisipirkti ir penkias dienas į parduotuvę neiti. Tikiu, kad parduotuvėse žmonių bus mažiau, todėl tikslas – atkreipti dėmesį į aukštas kainas – bus pasiektas. Jei visi tylim ir nieko nesakom, tai niekas į mus ir nekreipia dėmesio.

Virginija Jurevičienė:
– Būtinai dalyvausiu ir tikrai visas dienas į parduotuvę neisiu! Nieko iš anksto papildomai nepirksiu – maitinsimės tuo, ką turim, ką užsiauginę. Tikėčiausi, kad prekybininkai vis tiek turės atkreipti dėmesį į boikotą ir nors šiek tiek sumažinti savo pelną, o tuo pačiu ir kainas. Kainos padidėjo ne tik didžiuosiuose prekybos tinkluose, bet ir mažose parduotuvėse, turguose, todėl reikėtų nepirkti visur. Reikėtų aukščiausios valdžios žmonėms kurį laiką pagyventi už minimumą, gal tuomet susimąstytų. Kol valdžia nesiims ryžtingų veiksmų ir nepradės reguliuoti kainų, tol jos ir toliau augs. Tikiu, kad žmonėms kantrybė vieną kartą išseks.

Kalbino ir fotografavo Laima Duoblienė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *