Laisvės gynėjų dienai paminėti: varžybos ir tarptautinis bėgimas

Sausio 12 dieną Prienų sporto centre vyko Jaunųjų šaulių krepšinio varžybos Laisvės gynėjų dienai paminėti. Jau tradicinėmis tapusiose varžybose rungėsi trys komandos iš Jiezno, Išlaužo bei Balbieriškio mokyklų.
Varžyboms teisėjavo R. Meškauskas ir K. Žilinskas. Teisėjai užtikrino, kad varžybos vyktų sklandžiai ir nebūtų nusižengta taisyklėms. Komandos užsiregistravo ir prasidėjo žaidimas. Po ilgai trukusios įnirtingos kovos paaiškėjo nugalėtojai. Aukso medalį pelnė Jiezno gimnazijos jaunųjų šaulių komanda. Antrąją vietą iškovojo Balbieriškio komandą, o treti buvo Išlaužo pagrindinės mokyklos krepšininkai.
Jiezniečiai džiaugėsi pergale, pavargę, bet laimingi išskubėjo namo, kad spėtų pasiruošti vos už kelių dienų vyksiančiam renginiui – Tarptautiniam bėgimui: „Gyvybės ir mirties keliu“.
Sausio 14 dieną Vilniuje vyko tarptautinis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas paminėti už Lietuvą pasiaukojusius laisvės gynėjus. Į renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių (apie šešis tūkstančius)! Tarp jų – ir Jiezno gimnazijos šauliai. Mokiniai užsiregistravo, kiekvienas gavo po apyrankę ir žemėlapį, kuris padėjo orientuotis trasoje. Jaunieji šauliai vilkėjo marškinėlius su LŠS (Lietuvos šaulių sąjungos) emblema. Pirmiausiai dalyviai aplankė Antakalnio kapinėse palaidotus žuvusius sausio 13-ąją. Prieš startą bėgikus pasveikino Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Bastys, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir kiti. Po salvės dalyviai startavo. Prasidėjo devynių kilometrų bėgimas iki finišo – Vilniaus televizijos bokšto.
Renginyje dalyvavo daugybė karių iš Lietuvos, JAV, Čekijos, bėgo Pasieniečių mokyklos mokiniai, policijos pareigūnai, daugybė Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių iš visos Lietuvos, svečiai iš Latvijos, Švedijos, Gruzijos, Ispanijos, Ukrainos, Belgijos, Lenkijos ir kitų užsienio valstybių, F.O.C.U.S. Running klubo nariai bei daugybė kitų žmonių, norinčių paminėti Laisvės gynėjų dieną.
Dalyviai Vilniaus gatvėmis bėgo apie valandą, ištvermingesni pasiekė finišą ir greičiau. Įveikę trasą, bėgikai gavo po simbolinį medalį, karštos arbatos, kad sušiltų. Patriotai susirinko prie memorialo Sausio 13 – osios aukoms atminti, įsiamžino nuotraukose, pasidalino įspūdžiais.
Jiezno gimnazijos jaunieji šauliai, dalyvavę bėgime, sutiko pasidalinti savo įspūdžiais:
„Bėgau pirmąkart, nežinojau, koks čia renginys, bet man labai patiko. Tarp visų bėgikų tvyro tokia vienybės atmosfera, gera žinoti, kad Lietuvoje dar liko patriotų. Smagu, kad į bėgimą susirinko tiek daug žmonių, tarp jų ir užsieniečiai“, – įvertino savo patirtį Eglė.
„Labai patiko renginys. Bėgti buvo nelengva, bet džiaugiuosi, kad įveikiau trasą. Bėgdama netgi susiradau draugų“, – juokiasi devintokė Ugnė.
„Labai patiko, dalyvausiu kitąmet“, – trumpai patikino jaunasis šaulys Edvinas.
„Bėgime dalyvavau, nes norėjau išbandyti savo jėgas ir ištvermę, todėl galiu pasakyti, kad tikrai apsidžiaugiau išvydusi finišą“, – įspūdžiais dalinosi Eimantė.
Bėgimas rengiamas jau 26-ąjį kartą, džiugu, kad kasmet dalyvių susirenka vis daugiau. Jiezno gimnazijos jaunieji šauliai jau daug metų papildo bėgikų gretas, ir jau dabar tikina, kad dalyvaus ir kitąmet. Tai rodo, kad jaunimui vis dar svarbi Lietuvos praeitis, vienybė ir jų Tėvynė.

Eglė Vinskaitė
Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė

Rubrikoje „Neliks duonos su druska - liks Tėvynė“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *