Augame ir auginame…

Praėjusių metų spalį minėdami „Gyvenimo“ laikraščio septyniasdešimtmetį, pasodinome „Gyvenimo giraitę“. Kitą gražią giraitę, tik jau ne ąžuoliukų, bet sudėtą iš prasmingų mūsų krašto žmonių darbų, pasodinome praėjusį penktadienį tradicinės Padėkos dienos metu. Jau dvidešimtą kartą sveikinome tuos, kurie savo darbais ir gyvenimo būdu daro pasaulį gražesnį.
Sveikindami džiaugėmės tuo, jog žmonės patys tampa aktyvesni, pilietiškesni ir pastebi tuos, kurie skuba į pagalbą nelaimės ištiktam kaimynui ar likimo bei aplinkinių skriaudžiamam silpnesniam, tvarko apleistas kapinaites bei telkia bendruomenę šventėms ir prasmingiems darbams.
„Gyvenimo“ redakcija

Editos ir Jono Masių šeima gyvena Prienuose. Visi trys Masių vaikai lankė ir lanko Prienų lopšelį – darželį „Saulutė“. Jonas Masys yra Darželio tarybos pirmininkas, aktyviai dalyvaujantis darželio savivaldoje. Edita Masienė yra ankstyvojo amžiaus grupės tėvų aktyvo narė. Tai labai iniciatyvi, kūrybinga, gerbiama ir visokeriopai darželį remianti šeima.
Negailėdami savo laiko ir jėgų, skleisdami šilumą ir gerą nuotaiką Masiai nuolat dalyvauja, o kartais patys organizuoja, veda šventes, renginius, spektaklius vaikams. Šios šeimos dėmesio sulaukia kiekvienas „Saulutės“ bendruomenės narys.
Bendruomenė ir vaikai džiaugiasi jų nupirktais ir pagamintais žaislais, ugdymo priemonėmis, buities, ūkinėmis prekėmis, baldais ir užuolaidomis. Šeima nėra pasiturinti, tačiau mielai viskuo dalinasi.
Masių šeima yra darnos, šilto tarpusavio bendravimo, žmogiškųjų vertybių puoselėjimo pavyzdys ne tik „Saulutės“ darželio, bet ir visai Prienų bendruomenei. Šiai nuomonei pritarė ir dauguma „Gyvenimo“ skaitytojų, pasisakydami už tai, kad Edita ir Jonas Masiai būtų išrinkti 2016 -ųjų Metų žmonėmis.

„Gyvenimo“ ir „Birštono versmių“ skaitytojai Birštono savivaldybės Metų žmogumi išrinko verslininką, Birštono verslininkų asociacijos prezidentą ir Lietuvos oreivių draugijos vadovą Žydrūną Kazlauską.
Žydrūnas užaugo Birštone, čia baigė vidurinę mokyklą, čia sportavo, šoko, susidomėjo savo gyvenimo aistra – oro balionais, čia vysto verslą.
Pasak Žydrūno Kazlausko, dirbti gimtajame mieste yra ir privalumas, ir papildomas įpareigojimas, atsakomybė prieš žmones, su kuriais užaugai, kurie tave auklėjo.
– Tad ir priimdamas vienokius ar kitokius sprendimus versle, visada turi įvertinti pastarąjį faktorių, – sako Žydrūnas Kazlauskas, praėjusiais metais padovanojęs Birštonui fantastišką renginį – karšto oro balionų pasaulio moterų čempionato skrydžius.
Penktadienį Žydrūnas Kazlauskas – taip pat buvo varžybose Austrijoje, tad jam skirtą nominaciją priėmė dukra Simona, o Žydrūnas mums atsiuntė sveikinimą nuo snieguotų Alpių viršūnių.

Prieš penkerius metus mūsų nominacijų sąrašą papildė  nominacija – ,,Metų projektas“. Šiemet jos laureatu tapo Želkūnų kaimo bendruomenės sporto aikštyno įrengimas. Šio projekto įgyvendinimas tik patvirtino tai, kaip svarbu turėti tikslą ir, suvienijus pastangas, atkakliai siekti jo įgyvendinimo. Tai savo padėkos žodyje sakė ir Želkūnų kaimo bendruomenės pirmininkė  Sonata Labanauskienė, ir prie šio projekto įgyvendinimo daug prisidėjęs Seimo narys Vytautas Kamblevičius. Jis savo padėką šiemet skyrė „Legendinio Užuguosčio karnavalo“, pagimdžiusio prasmingą idėją – prikelti savo buvusios mokyklos pastatą bendruomenės reikmėms, organizatorėms. Užuguosčio vaikai sugrįžta kurti kaimo ateities – taip šiandien pavadinta 2015 – aisiais Užuguostyje gimusi iniciatyva.
 

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *