Džiaugiamės kolegės sėkme

Mokytojas – terminas kilęs nuo žodžio mokslas, o iš čia – mokyti, mokykla, mokinys. Vadinasi, mokytojo paskirtis ir svarbiausias jo uždavinys – perteikti mokiniui mokslo pagrindus. Tačiau mokymas – tai ne vien žinių perdavimas mokiniui. Reikia jį išmokyti šiomis žiniomis naudotis praktiškai, vadinasi, reikia formuoti jo įgūdžius, lavinti mokinių protinius gebėjimus operuojant mokslo žiniomis klasėje, laboratorijose, gyvenime.

Daivą Žuvaitienę (antroji iš kairės), tapus čempionato prizininke, sveikino ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daivą Žuvaitienę (antroji iš kairės), tapus čempionato prizininke, sveikino ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Mokytojas organizuoja mokinių veiklą – mokymąsi, su jais bendrauja, veda juos į gyvenimą, visuomenę, juos socializuoja. Taigi mokytojas ne tik moko, šviečia, jis išmoko, įpratina mokytis, uždega norą mokytis, pažinti, būti naudingam sau ir visuomenei. Todėl, kalbant apie mokytoją, dažnai vartojamas kitas žodis – pedagogas, vedantis mokinius į gyvenimą, į visuomenę. Pats žodis „pedagogas“ išvertus iš graikų kalbos reiškia „vaikų vedlys“. Jau vien tai leidžia mums suprasti, jog pedagogo darbas yra be galo atsakingas (vesti vaikus teisingu gyvenimo keliu). Šio darbo rezultatas priklauso nuo paties pedagogo, kaip žmogaus ir kaip profesionalo, savybių. Mokytojas – asmenybė daro didelę įtaką jaunų žmonių asmenybės vystymuisi. Jis vertinamas ne vien kaip specialistas, bet ir kaip žmogus, pilietis, sugebantis šviesti, praktiškai lavinti, Direktorės sveikinimaipsichologiškai bei dvasiškai tobulinti ugdytinį, formuoti iš jo harmoningą asmenybę, pilietį, tobulą, humanišką žmogų. Besiformuojančiai asmenybei reikia pavyzdžio, iš kurio mokytųsi, kuriuo sektų, kuriuo pasitikėtų. Mokytojo asmenybė – tai visuma profesinių, psichologinių – socialinių asmens savybių, sąlygojančių sėkmingą pedagoginę mokytojo veiklą. Tai – domėjimasis šiuolaikine kultūra bei jos įvaldymo poreikis, bendravimo su augančiąja karta poreikis, tai siekis perteikti jaunimui kultūros vertybes, ugdyti visapusiškai ir harmoningai brandžią asmenybę, gebėjimas daryti intelektualinį, emocinį, praktinį poveikį mokinių veiklai ir elgesiui (turėti pakankamai intelektualinių loginių, komunikacinių, ekspresyvių sugebėjimų). Visais laikais kalbant ir rašant apie gerus mokytojus, daugiau dėmesio būdavo skiriama mokytojo asmenybei, jo gebėjimui bendrauti su mokiniais, perteikti savo gyvenimišką patirtį, dalytis išmintimi negu jo dalykinėms žinioms.
Džiugu, kai mokykloje yra tokių mokytojų. Noriu pasidžiaugti Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos tikybos ir lietuvių kalbos mokytoja Daiva Žuvaitiene. Nors mokytoja mokykloje dirba dar tik trečius metus, tačiau jau galime džiaugtis jos darbo vaisiais. Mokytoja labai iniciatyvi, darbšti, pareiginga, kūrybinga, nuoširdi, mylima mokinių ir mokytojų. Be dėstomų dalykų, mokytoja mokykloje vadovavo Mokinių klubui, šiais mokslo metais vadovauja Step aerobikos klubui „Zumba – judėk“. Mokiniai gausiai ir noriai lanko šiuos užsiėmimus, nes mokytoja D. Žuvaitienė pati noriai sportuoja ir mokinius „užkrečia“ asmeniniu pavyzdžiu.
2Daiva Žuvaitienė lanko Marijampolės sporto klubą „Tauras“, kuris jau 13 metų iš eilės pripažintas geriausiu sporto klubu Lietuvoje ir garsina Lietuvą bei jos sportininkus visame pasaulyje. Neseniai Lenkijoje vykusiame Pasaulio kūno fitneso čempionate, moterų fitneso kategorijoje iki 1,58 m iškovojo 3 -iąją vietą. Daivą sveikino LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Isoda, mokyklos direktorė, mokytojai.
Džiaugiamės ir linkime mokytojai tolimesnės sportinės sėkmės garsinant mūsų šalį, daug kūrybinių minčių, kantrybės, tolerancijos ir iniciatyvumo ugdant jaunąją kartą.

Dalia Skučienė
Direktorės pavaduotoja ugdymui

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *