Moksleivių priesaika „Pažadame apginti savo laisvę“ įgavo dar gilesnę prasmę

Birštono savivaldybėje buvo pagerbti už šalies laisvę kovoję ir savo gyvybes paaukoję didvyriai. Laisvės gynėjų dienos minėjimas prasidėjo sausio 12-osios vakarą. Birštoniečiai ir miesto svečiai rinkosi J. Basanavičiaus aikštėje, kur buvo deginamas vienybės laužas, prisiminti ir pagerbti žuvusieji, pakelta Lietuvos trispalvė. Minėjime dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, mero pavaduotojas Vytas Kederys.

RGF2471
RGF2449Birštono merė pasidžiaugė, matydama aplink tiek daug jaunų žmonių, nepabūgusių žiemiško oro. Birštono gimnazistai skaitė eiles, priesaikos žodžius, skirtus žuvusiems Sausio13-osios naktį: „Tik laimingas žmogus gali kurti, svajoti. Mūsų gyvenimas pasikeis tada, kai pasikeisime mes. Pažadame apginti savo laisvę. Prisiekiame“.
„Kiekvienas individualiai turėtume pagalvoti, kaip galime prisidėti prie savo šalies, Lietuvos, savo Birštono išsaugojimo. Tik atmintis gali išsaugoti prisiminimus“, – teigė merė.
RGF2439Rusenančios atminties žvakės ir liepsnojantis vienybės laužas sutelkė rimčiai, ramybei, apmąstymui. Šaltą žiemos vakarą visi buvo kviečiami sušilti – pasivaišinti karšta arbata.
Sausio 13-osios ryte, vykstant akcijai „Atmintis gyva, nes liudija“, valstybės įstaigų, įmonių, mokyklų, birštoniečių namų ir butų languose sužibo simbolinės žvakutės. Miestelėnai dalyvavo šv. Mišiose Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Neužmirštuolės žiedą – atminties ir pagarbos ženklą – daugelis segi savo atlapuose.
RGF2488Pagerbiant žuvusiųjų atminimą, Birštono muziejuje vyksta nuotraukų paroda „Mes ten buvome“, filmų „Laužai prie Parlamento“ peržiūra daugelį mintimis nukelia į tragiškų įvykių naktį. Galimybė pamatyti svarbiausių įvykių kupinus filmus sulaukė Birštono savivaldybės valdžios atstovų, vietos gyventojų, senjorų, moksleivių susidomėjimo.

Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *