Kviečiame siūlyti poeto Justino Marcinkevičiaus atminimo įamžinimo Prienuose idėjas

Džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami vadintis poeto, eseisto, dramaturgo, vertėjo, Lietuvos mokslų akademijos tikrojo nario, daugelio nacionalinių, tarptautinių ir literatūrinių premijų laureato Justino Marcinkevičiaus kraštiečiais.

Nuotrauka iš „Gyvenimo“ archyvo. Poeto J.Marcinkevičiaus jubiliejinio 80 -mečio vakaro Prienuose akimirka.

Nuotrauka iš „Gyvenimo“ archyvo. Poeto J.Marcinkevičiaus jubiliejinio 80 -mečio vakaro Prienuose akimirka.

Už nuopelnus Lietuvos kultūrai, tautos literatūrai ir istorijai, gimtinei Justinui Marcinkevičiui dar 2002 m. suteiktas Prienų miesto garbės piliečio vardas. Poeto vardu pavadinta Prienų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, įrengtas Justino Marcinkevičiaus memorialinis kambarys, į kurį perkelta asmeninė poeto biblioteka; atidengtas paminklinis akmuo tėviškėje Važatkiemyje, kur vyksta tradiciniai Justino Marcinkevičiaus kūrybos skaitymai; 2015-ieji metai paskelbti Justino Marcinkevičiaus metais Prienų rajono savivaldybėje; per Lietuvą sėkmingai keliauja paroda „Justinas Marcinkevičius. Nuo ištakų iki šiandienos“ – tai mūsų, tėviškėnų, meilės ir pagarbos išraiška, nuoširdi padėka poetui už buvimą su mumis ir šalia mūsų, gerumo ir dvasingumo, nuoširdumo ir išminties, stiprybės ir tikėjimo, pasiaukojimo ir optimizmo pamokas.
Artėjantis Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis – puiki proga dar kartą permąstyti Lietuvos istoriją, prisiminti žmones, kurie kovojo už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, rūpinosi valstybingumo ir tautiškumo išsaugojimu, puoselėjo etninę kultūrą ir gimtąją kalbą, tęsti jau pradėtus poeto Justino Marcinkevičiaus atminimo įamžinimo darbus jo gimtajame krašte.
Konferencijoje „Laiko negali pasirinkti“ Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas išsakė mintį, kad poeto Justino Marcinkevičiaus atminimui Prienuose reikėtų pastatyti paminklą. Atminimo įamžinimo idėjai pritaria poeto artimieji, dukros Ramunė ir Jurga. Kviečiame visus pasidalinti mintimis, kur (kokioje miesto vietoje), kokiomis išraiškos priemonėmis (skulptūra, paminklas, bet kokios formos atminimo ženklas, lenta ir pan.) Prienų mieste galėtų būti įamžintas poeto Justino Marcinkevičiaus atminimas. Pasiūlymų lauksime iki kovo 10 d. el. paštu biblioteka@prienai.rvb.lt ar telefonais: (8 319) 60 380, 8 682 514 64. Taip pat galite rašyti adresu: Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka, Kauno g. 2B, 59147 Prienai.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *