Vienija gerumas

„Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenė jau ketvirtą kartą surengė Gerumo akciją, kurios metu paaukoti pinigai yra skiriami Maltos ordino pagalbos tarnybai. 

dsc00906

Pirmoji šventės dalis – labdaros mugė, kurios metu mokiniai prekiavo pačių pagamintomis prekėmis: rankdarbiais, saldumynais, suvenyrais. Dalį gautų pinigų mokiniai aukojo labdaros akcijai. Aukų negailėjo ir mugės lankytojai. Antroji akcijos dalis – kalėdinis koncertas – muzikinė pasaka tėveliams. Šiais metais scenoje dainavo, šoko, vaidino beveik 300 pradinukų, o jų koncerto pažiūrėti susirinko pilnutėlė progimnazijos salė. Trečioji dalis vyko gruodžio 24 d., Kūčių vakaro Bernelių mišiose, kuriose giedojo mokyklos mokiniai. Po šv. Mišių taip pat buvo renkamos aukos.

„Ąžuolo“ progimnazijos direktorės pavaduotoja Vida Zdanienė ir Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovas Vaidas Tumėnas.

„Ąžuolo“ progimnazijos direktorės pavaduotoja Vida Zdanienė ir Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovas Vaidas Tumėnas.

Pristatydama maltiečių veiklą progimnazijos direktorės pavaduotoja Vida Zdanienė atsakė į daugeliui aukotojų rūpimą klausimą – kodėl Prienuose surinkti pinigai iškeliauja į kitas savivaldybes. Jos teigimu, taip buvo todėl, kad Prienuose nebuvo Maltos ordino pagalbos grupių. Nuo šiol bus kitaip, nes pavasarį „Ąžuolo“ progimnazijoje susikūrė Jaunųjų maltiečių grupė, kurioje – 16 mokinių. Taip pat jau veikia ir Maltos ordino Prienų suaugusiųjų grupė, kurioje dirba keturios „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojos bei sveikuolių klubo „Versmenė“ nariai.
Jau po Naujųjų bus pradėta virti sriuba, kuri bus dalijama nepasiturintiems, vienišiems, pagyvenusiems žmonėms. Aukos taip pat bus naudojamos ir kitoms reikmėms.
– Ačiū už jūsų gerumą ir dosnumą, – dėkodamas, kad prisideda prie savo bendruomenės ir kitų gyvenimo pagerinimo, – kalbėjo Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovas Vaidas Tumėnas.
Jis priminė, kad už surinktus pinigus visoje Lietuvoje ištisus metus maltiečiai šiltu maistu apdalija 2500 senolių. Šiais metais eglutės įžiebimo šventės metu maltiečių sriubos galėjo paragauti ir prieniečiai.
Pirmaisiais akcijos metais „Ąžuolo“ progimnazijos inicijuotos akcijos metu buvo paaukota 389,80 euro, 2014 m. – 850,30 euro, pernai – 1117,22 euro. Šiais metais vien tik mugės ir koncerto metu buvo paaukota daugiau nei 900 eurų. Per 100 eurų aukų buvo surinkta Prienų miesto eglutės įžiebimo šventėje ir 330 – po šv. Bernelių mišių. Iš viso šių metų akcijos metu buvo surinkta 1339,02 euro,.
– Tegul po savo sparnu jus globoja baltasis angelas! – dėkodama už gerumą ir linkėdama gražių švenčių bei kūrybingų, prasmingų Naujųjų metų, kalbėjo V.Zdanienė.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *