Gerumo ir dosnumo angelai Pakuonyje

Jau trečią kartą gruodžio debesis Pakuonyje tarsi išsklaidė tie gerumo angelai. Juos čia skraidina žmonės, kurie moka mylėti ne tik save, sugeba dalintis nuomonėmis, patarimais, švelnumu, užuojauta, materialinėmis gėrybėmis, sugebėjimais, darbais, gražiais siekiais. Tokių žmonių šiandien pilna salė. Gražiais linkėjimais šventėje „Ačiū Jums“ visus dvasingai nuteikė Pakuonio parapijos klebonas Rimas Pilypaitis. Juk artėja džiaugsmo dienos – Šventos Kalėdos.

dsc_1437
Mokyklos direktorė Audronė Vaicekauskienė, laikinoji seniūnė Nijolė Averkienė, Pakuonio laisvalaikio renginių organizatorė Renata Žibienė vis kviečia ir kviečia svečius, dėkoja už rūpestį, moralinę ir materialinę paramą. O įvairios mokinukų grupės, kultūros ir laisvalaikio salės kolektyvai keičia vieni kitus. Dainuoja ikimokyklinukai, paaugliai, jų mamos ir net žvalių močiučių būrys. Sukasi lieknos šokėjos. Ir dovanos dovanos, gėlės gėlės, šypsenos šypsenos… Ir ne tik šypsenos. Salė plojimų griausmu pratrūksta, kai du dideli vyrai iš „Prienų butų ūkio“ – Algis Valatka ir Šarūnas Levinskas – atneša tokį pat didelį šakotį mūsų dainuojantiems ir šokantiems vaikams. Šie svečiai kasmet pasirūpina, kad visus pakuoniškius puošmenomis, žiburėliais džiugintų gyva kalėdinė eglutė prie mokyklos. Prienų savivaldybės meras, mūsų žemietis, Alvydas Vaicekauskas, kiekvienų mokslo metų pabaigoje apdovanojantis geriausią šios mokyklos mokinį ir geriausią mokytoją, dabar vaikams įteikia krepšį knygų. Svarbiausia – jis žada, kad kitais metais į mokyklos kiemą įriedės naujas mokyklinis autobusiukas. Argi gali neploti buvusiam mokiniui Žydriui Tercijonui, ūkininkui Kęstučiui Grabauskui, kurie mokyklą materialiai remia kiekvienais metais ir yra tikrai visų labai mėgstami dėl linksmo būdo. Ne visi susirinkusieji artimai pažįsta Loretą Mickūnaitę, kurios vadovaujama VšĮ „Ištiesk pagalbos ranką“ mūsų mokiniams tą ranką nuolat tiesia jau ne vienerius metus.
Mokyklai ir visam Pakuoniui yra labai artimi ir mieli svečiai iš Prienų rajono savivaldybės. Tai – R. Zailskas, R.Pavlavičienė, R.Zablackienė, L.Jančiukienė, A.Tamošiūnienė.
Miela klausytis Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorės Virginijos Naudžiūtės ir jos pavaduotojos Ligitos Gedminienės žodžių. Jos gėrėjosi gausiu laisvalaikio salės meno mėgėjų būriu, gražiu vietos įstaigų bendravimu.
Ilgai skraido balti gerumo, dosnumo angelai… Jie dėkoja socialiniams partneriams, seniūnijos bendruomenių pirmininkams, seniūnaičiams, šaunioms dainininkėms, aktyviems sporto ir kitų renginių dalyviams bei viešai nematomiems pagalbininkams.
Kai svečių būrys sustojo bendrai nuotraukai, fotoaparatai niekaip negalėjo visų aprėpti. Toliau stovintieji pradingo minioje. Tiek daug gerumo angelus dalijančių žmonių svečiavosi mūsų šventėje… AČIŪ JUMS!

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *