Paskutinė olimpinio žiedo kelio stotelė – Prienai

Gruodžio 6 d. Prienų sporto arenoje vyko Kauno regiono plėtros agentūros ir Kauno regiono savivaldybių projekto „Kauno regiono olimpinis žiedas – judėkime kartu!“ baigiamasis renginys, kuriame Prienų, Birštono, Jonavos, Kaišiadorių, Kėdainių, Raseinių ir Kauno rajono savivaldybių administracijų, sporto įstaigų specialistai aptarė, kaip sekėsi įgyvendinti fizinio aktyvumo skatinimo projektą „Kauno regiono olimpinis žiedas – judėkime kartu“.

20161206_114601-olimpinis
Balandžio mėnesį prasidėjęs Kaišiadoryse šis projektas davė estafetę masinių sveikos gyvensenos ir sporto skatinimo renginių mėnesiams kitose savivaldybėse, apie jų pradžią skelbė iš rankų į rankas perduodamas projekto simbolis – olimpinis žiedas.
Savivaldybių atstovai pristatė priskirtą mėnesį organizuotus renginius, varžybas, prevencines akcijas įvairių amžiaus grupių žmonėms. Buvo propaguojamos skirtingos sporto šakos (krepšinis, futbolas, stalo tenisas, lėkščiasvydis, badmintonas, irklavimas, plaukimas, jėgos sporto, lengvosios atletikos rungtys, paplūdimio tinklinis ir kt.), skatinami įvairūs laisvalaikio praleidimo būdai (pėsčiųjų ir dviračių žygiai, bėgimas, slidinėjimas, nemokami pilates užsiėmimai ir kt.), remiamos seniūnijų, šeimų, bendruomenių sportinės iniciatyvos. Olimpinis žiedas tapo naujų sporto aikštelių, sveikatingumo takų, vaikų vasaros poilsio stovyklų atidarymo liudininku. Projekto simbolika papuoštais atminimo suvenyrais buvo apdovanoti renginių prizininkai bei dalyviai.
Partneriai pasidalino gerąja projekto patirtimi, įvardijo problemas ir lūkesčius. Daugelio manymu, savivaldybėms svarbu ne tik paskatinti olimpinio žiedo – kaip fizinio aktyvumo simbolio – estafetę, bet ir bendradarbiauti tarpusavyje, ieškant papildomų resursų ir kuriant bendrų renginių tradicijas. Bendradarbiavimo formos galėtų būti įvairiausios – pasiūlyta kartu surengti bent vieną masinį renginį, pvz.: regionines seniūnijų žaidynes (arba pagal turimą bazę ir inventorių pasidalinti atskirų rungčių varžybas), o gal pėsčiųjų ar dviračių žygį, aplankant gražiausias regiono vietoves. Sporto organizatoriai norėtų tarpusavyje geriau susipažinti, apžiūrėti savivaldybėse sukurtą sporto ir sveikatingumo infrastruktūrą, organizuojamose sportinėse varžybose sulaukti sportininkų iš kaimyninių savivaldybių.
Dėl projekto tęstinumo dar bus diskutuojama.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *