Į atliekų surinkimo aikšteles – su asmens dokumentu

Nuo ateinančių metų pradžios į stambiųjų ir kitų atliekų surinkimo aikšteles atliekas atvežę gyventojai turės nurodyti savo vardą, pavardę, adresą ir asmens dokumento – paso arba asmens tapatybės kortelės – numerį. Toks reikalavimas numatytas aplinkos ministro įsakymu pakeistose Atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos ir ataskaitų teikimo taisyklėse. 
Jose numatyta pateikti daugiau informacijos apie atliekas jų tvarkytojui pristačiusį fizinį ar juridinį asmenį. Todėl atliekų tvarkymo apskaitos žurnale turės būti nurodytas juridinio asmens kodas, o kai atliekas pristatys fizinis asmuo – jo paso arba asmens tapatybės kortelės numeris.
Todėl nuo 2017 metų sausio 1 dienos gabenant atliekas į aikšteles reikėtų turėti asmens dokumentą arba žinoti jo numerį.
Informacija apie aplinkos ministro įsakymu, pasirašytu šių metų rugpjūčio 2 d., nustatytus naujus reikalavimus skelbiama prie visų Alytaus regione esančių stambiųjų ir kitų atliekų surinkimų aikštelių.
Siekiant neapsunkinti atliekas atsakingai rūšiuojančių ir jas į surinkimo aikšteles pristatančių gyventojų, jiems Alytaus regione veikiančiose atliekų surinkimo aikštelėse bus parengtos specialios formos, kurias reikės užpildyti nurodant ministro įsakymu patvirtintose taisyklėse numatytus duomenis. Aikštelių darbuotojai vėliau juos visus suves į apskaitos žurnalus.
Taip tikimasi sutaupyti atliekas į aikšteles atvežusių gyventojų laiką ir išvengti galimų nesusipratimų.
Pabrėžiame, kad visos atliekos, kurias būtina gabenti į stambiųjų ir kitų atliekų surinkimo aikšteles, iš gyventojų, kaip ir iki šiol, bus priimamos nemokamai.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras dėkoja visiems atliekas atsakingai rūšiuojantiems gyventojams, ragina visas stambiąsias, statybų, remonto ir kitas atliekas gabenti į joms skirtas surinkimo aikšteles ir tikisi supratingumo bei pakantumo, įgyvendinant naujus aplinkos ministro įsakymu patvirtintų taisyklių reikalavimus.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *