Ilgas vakaras mokykloje

Gruodžio 2 dieną Prienų r. Šilavoto pagrindinės mokyklos Mokinių taryba inicijavo renginį 5 – 10 klasių mokiniams „Ilgas vakaras mokykloje“. Padedant direktorei, pavaduotojoms ir mokytojams, buvo suderinta programa, pasiruošta veikloms. Susirinkę į mokyklą mokiniai pirmiausia sudarė taisyklių sąrašą ir susitarė jų laikytis. Tada vyko įdomūs mokytojų ir socialinės pedagogės organizuoti užsiėmimai: mokiniai dainavo, vaidino, dalyvavo protų mūšyje, pūtė balionus, sporto salėje žaidė „Amerikietišką kvadratą“… O pavalgę ir smagiai pasėdėję klasėse vėl bėgo į sporto salę ir čia žaidė ,,Bulvę“.

dsc02901
Pagaliau atvyko labai laukiami mūsų vakaro dalyviai – Lietuvos Šaulių sąjungos Prienų 206 kuopos šauliai, vadovaujami kuopos vado Sigito Žalio. Visa jų komanda pristatė savo veiklą, demonstravo filmuotą patriotinę medžiagą. Vėliau šauliai Linas Šapalas, Andrius Šapalas, Jurgita Budrikaitė, Elizabeta Matulevičiūtė mokė rikiuotės bei žygiavimo, parodė, kokia svarbi disciplina ir drausmė. Puiki buvo ir vakarienė – šauliai vaišino šauliška koše ir arbata. Maistas, kurį paruošė Saulius Pagirys ir Kęstutis Rukas, buvo dalijamas taip pat laikantis kariškos drausmės ir tvarkos. Tuomet mokiniai galėjo pasimokyti šaudyti į taikinius – juos instruktavo kuopos vado pavaduotojas Kęstutis Rukas bei Saulius Pagirys. Daugiau apie ekipuotę, maskuotę bei įvairias pratybas papasakojo Kęstutis Bakas ir Andrius Šapalas. Šaulių padedami mokiniai bandė ,,užsimaskuoti“, išsidažę veidus specialiais dažais. Taigi, įsitraukdami į šias smagias veiklas, mokiniai nemažai sužinojo ir apie Lietuvos kariuomenę, ir apie šaulių užsiėmimus.
Po renginio mokiniai pasidalino savo įspūdžiais, išsakė nuomonę, kas buvo įdomiausia ir smagiausia. Penktaklasiai labai džiaugėsi šauliais ir jų vesta treniruote bei galimybe išbandyti rankos taiklumą, išsidažyti maskuojančiais dažais, paragauti ypatingos grikių košės. Jiems taip pat patiko bendras dainavimas bei istorijos mokytojo R. Vilčinsko organizuotas „Protų mūšis“. Šeštos klasės mokiniai irgi negailėjo gerų žodžių šauliams, o tarp smagiausių užsiėmimų minėjo ir „Bulvę“, ir „Amerikietišką kvadratą“, ir klasės stalo žaidimus…
Gražių atsiliepimų parašė septintokai: „Šauliai – svarbiausias ilgojo penktadienio akcentas – patiko labiausiai. Net tada, kai komanduodami garsiai ant mūsų šaukė. Bet nesupykom, nes leido pašaudyti. Ir košė buvo skani, ir maskuotė patiko. Gaila, kad nepamokė, kaip užsimaskuoti nuo tėvų ar mokytojų, kai kokią šunybę iškrečiam… Ir apskritai – buvo labai šaunus vakaras“.
Smarkieji aštuntokai džiaugėsi ne tik šaulių organizuotais užsiėmimais, bet jiems labai patiko ir vaidinti, ir žaisti, ir dainuoti, ir sportuoti, ir klasėje juokauti… ,,Smagi, nuostabi buvo vakaronė,“ – sako jie. Aktyviai dalyvavusiems devintos klasės mokiniams irgi labai patiko šauliai, ypač jų apranga, laikysena, griežtumas. Be to, dar patiko žaidimai ir, aišku, prizai.
Dešimtokai taip pat susižavėję įdomiai parengta programa, draugiškai praleistu vakaru. Nors „šauliška“ košė jiems nebuvo labai skani, bet mokykloje tą vakarą norėjosi pabūti dar ilgiau. O kai kas netgi panoro tarnauti Lietuvos kariuomenėje…
Kadangi ir patys mokiniai, ir klasių vadovai, mokytojai bei kiti mokyklos darbuotojai buvo rūpestingi, kūrybiški, iniciatyvūs, aktyvūs ir draugiški, renginys nenuvylė. Ypač norisi padėkoti LŠS Prienų 206 kuopos šauliams bei jų vadovui Sigitui Žaliui. Šių žmonių patriotizmas, užsidegimas, pasiaukojantis savanoriškas darbas nepaprastai svarbus jaunimui. Smagu, kad visi drauge praleidom tokį įdomų ir prasmingą ilgąjį vakarą mokykloje.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Virginija Maščinskienė

Rubrikoje „Neliks duonos su druska - liks Tėvynė“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *