Prienų – Birštono „Vytauto“ komandos varžybų apžvalga

Šiame straipsnyje pateikiame informaciją apie „Vytauto“ klubo situaciją.

LKL. Šiuo metu esame 5-toje vietoje su 6 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais, tačiau tiek pat taškų turnyrinėje LKL lentelėje turi Pasvalio „Pieno žvaigždės“ bei Utenos „Juventus“. Į atkrintamąsias rungtynes, kaip ir pernai, pateks 8 geriausios komandos. Vadovaujantis 2016 m. birželio 8 d. LKL valdybos patvirtintu 2016-2017 m. Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) varžybų formatu, LKL klubai, kurie po dviejų reguliaraus sezono ratų užima 1-8 vietas, patenka į KMT finalo aštuntuką, kuris vyks 2017 m. vasario 14 – 19 dienomis. Taigi Karaliaus Mindaugo taurės varžybos žada daug netikėtumų ir turėtų būti labai įdomios ne tik  sportininkams, bet ir visiems krepšinio mėgėjams.

Statistika. Turnyrinėje lentelėje esame daugmaž per vidurį – pagal rezultatyvius perdavimus ir atkovotus kamuolius esame 4 –toje vietoje, pagal efektyvumą 6 –toje vietoje, pagal pelnytus taškus – 8 -toje.

Asmeninės statistikos kategorijoje rezultatyviausių žaidėjų sąraše Saulius Kulvietis (vid. 12 taškų) ir Mindaugas Kupšas (10.77 taškai) užima 16 ir 19 vietas iš 105 krepšininkų. Pagal rezultatyvius perdavimus į geriausiųjų 20 – šimtuką patenka  Saulius Kulvietis (vid. 3,08) ir Vytenis Čižauskas (vid. 3,00), kurie užima 16 ir 18 vietas. Pagal atkovotus kamuolius vienas šalia kito rikiuojasi Artūras Valeika (vid. 5,43) ir Martynas Linkevičius (5,43) užimdami 14 ir 15 vietas.

lentele

Artimiausios LKL rungtynės. Pgal tvarkaraštį šiais metais liko sužaisti 3 rungtynes. Gruodžio 10 d. 16 val. namuose  žaisime su „Pieno žvaigždėmis” bei gruodžio 18 d. 17 val. – su Kėdainių „Nevėžiu”,  Gruodžio 30 d. išvykoje susitiksime su Utenos „Juventus”.

FIBA Europe Cup. Šiuo metu šioje lygoje pirmasis etapas jau yra pasibaigęs, ir komandos laukia antrojo turo. Prienų-Birštono „Vytauto” komanda su 3 pergalėmis ir vienu pralaimėjimu pateko į antrąjį etapą ir yra M grupėje. Būsimi „Vytauto“ varžovai FIBA Europe Cup turnyre: „Telekom baskets”, Vokietija, „Redwell Gunners”, Austrija, „Apoel”, Kipras. Iš 18 Vokietijos Bundeslygos komandų „Telekom baskets” užima 7-ąją vietą, komandos lyderis – 198 cm ūgio amerikietis Ryan Thompson vidutiniškai pr rungtynes renka po 15 taškų. Austrijos „Redwell Gunners” Austrijos čempionate užimantys 1-ąją vietą. Ir trečiasis varžovas iš tolimojo Kipro “Apoel”. Ši komanda taip pat yra viena savo čempionato lyderių ir užima 2-ąją vietą.

„Vytauto” komandinė statistika. Puolime FIBA Europe Cup turnyre  sekasi  geriau nei LKL turnyre – pagal pelnytus taškus (vid. 100 taškų) esame 1-oje vietoje! Iš viso yra 37 komandos. Taip pat 1-oje vietoje šiame turnyre esame pagal taiklumą, dvitaškių taiklumą, atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus ir naudingumą!

Į antrąjį etapą yra patekę 24 komandos,  iš kurių tik 8 stipriausios pateks į atkrintamąsias rungtynes. Kitaip tariant, tarp 8 stipriausių komandų bus – visų grupių pirmosios  bei dvi geriausios 2-osios vietos, taip pat 8 komandos iš Čempionų lygos – tokiu būdu susidarys atkrintamųjų varžybų poros.

FIBA Europe Cup tvarkaraštis. Prienų sporto arenoje žaisime gruodžio 14 d. su Austrijos  „Redwell Gunners”, sausio 18 d. – su Kipro „Apoel”  bei gruodžio 25 d. –  su Vokietijos „Telekom baskets”. Visos rungtynės vyks 18.30 val. Išvykoje žaisime gruodžio 22 d. Kipre, sausio 4 d. Vokietijoje, Sausio 11 d. – – Austrijoje. Visas rungtynes bus galima stebėti tiesiogiai internetu Youtube kanale, kurio adresą bei kitas naujienas prieš rungtynes skelbsime Facebook paskyroje KK Prienų – Birštono „Vytautas”.

Už aikštelės ribų

Šiais metais Prienų sporto arenoje vidutiniškai susirenka apie 800 žiūrovų. LKL lyga šiais metais organizuoja projektą LKL „Akademija”, kurio metu  motyvuoti jaunuoliai komandoms  padės komercijos, komunikacijos ir marketingo srityse. Nepaisant to, „Vytauto” administracinėje komandoje visada laukiami savanoriai, norintys prisidėti organizuojant žaidimus, ruošiant reportažus ir dalyvaujant kitose krepšinio veiklose.

Šiais metais „Vytauto“ komanda, kaip niekad anksčiau, dalyvauja įvairiose socialinėse akcijose bei renginiuose. Pirmą kartą buvo surengtas ir iškart didelio  dalyvių skaičiaus sulaukęs „Vytauto“  gatvės krepšinio „3×3” turnyras. Krepšininkai dalyvavo socialinėje atšvaitų dalijimo akcijoje „Būk matomas“, renginyje skirtame Diabeto dienai paminėti, prevenciniame renginyje, skirtame Prienų rajono jaunimui, Tarptautinės neįgaliųjų dienos proga prisidėjo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriui įsigyjant reikiamą sporto inventorių.

Gruodžio 10 – tos dienos rungtynėse Prienuose bus organizuojama LKL  ir pilietiškumą skatinančios asociacijos „Novi Homines“ akcija „Žaislų lietus“ – atsineškite po žaislą į areną. Surinkti žaislai bus skirti sunkiai gyvenančių šimų vaikams. Taip pat rungtynių metu vyks žaidimas, kurio metu bus galima laimėti bilietus į NBA rungtynes Londone.

Kviečiame palaikyti Prienų-Birštono „Vytautą“! Gero krepšinio!

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *