Prienų krašto šokėjai įvertinti puikiai

Lapkričio 26 d. Širvintų kultūros centre pasirodymus surengė iš įvairių Lietuvos regionų atvykę 29 kolektyvai, daugiau nei penki šimtai šokėjų ir muzikantų. Vyresniųjų liaudiškų šokių grupės, parengusios naujas scenines kompozicijas, konkursiniame sambūryje „Iš aplinkui“ varžėsi dėl pagrindinių prizų, taip pat kūrybiškiausio sambūrio vadovo, išraiškingiausiai atlikto šokio ir elegantiškiausio šokėjo kategorijose.

Konkurso „Iš aplinkui“ mažuoju laureatu tapo Balbieriškio vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ringis“ (vad. R.Markūnas).

Konkurso „Iš aplinkui“ mažuoju laureatu tapo Balbieriškio vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ringis“ (vad. R.Markūnas).

Kolektyvai buvo suskirstyti į miestelių, rajonų centrų ir miestų grupes. Kompetentinga choreografijos žanro ekspertų komisija kolektyvus vertino pagal repertuaro pasirinkimą, vyresnio amžiaus šokėjams tinkamą šokių atlikimo manierą, sceninę kultūrą bei originalumą.
Mūsų kraštui atstovavo trys kolektyvai: „Jievaras“ iš Birštono (vadovė Virginija Bankauskienė), „Ringis“ iš Balbieriškio (vadovas Raimundas Markūnas) ir „Trapukas“ iš Prienų (vadovas Darius Žilinskas), kurie atliko po du šokius.
Komisija sambūrio laureatu pripažino Jurbarko kultūros centro liaudiškų šokių studijos „Nemunėlis“ vyresniųjų grupę, kuriai atiteko 1000 eurų premija. Sambūrio mažuoju laureatu paskelbta kaimo bendruomenės „Balbieriškis“ vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ringis“ – jai įteiktas 500 eurų čekis. Tarp rajonų centrų šokių grupių pirmą vietą iškovojo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių ansamblio „Trapukas“ vyresniųjų grupė. Vieną iš prieniečių šokių – „Marcinkausko oirą“ pagal E.Žičkos choreografiją – komisija išrinko išraiškingiausiai atliktu šokiu.
Vyresniųjų liaudiškų šokių grupių konkursinis sambūris „Iš aplinkui“ Širvintose rengiamas kas dvejus metus. Jo organizatoriai – Širvintų kultūros centras ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras. Šio konkurso tikslai yra puoselėti sceninio šokio tradiciją, skatinti kurtis naujus suaugusiųjų šokių kolektyvus, remti ir palaikyti veikiančias ir naujai susikūrusias vidutinio amžiaus žmonių šokių grupes, ugdyti meninį lygį ir skonį, sceninę kultūrą, taip pat pakviesti aktyviai ruoštis 2018 m. Lietuvos dainų šventei „Vardan tos…“, kuri skirta Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *