Padėkojo projekto komandai, dalyviams ir partneriams

Birštono viešojoje bibliotekoje įgyvendintas projektas „Interaktyvi biblioteka – erdvė kūrybai ir atradimams“ šį lapkritį apibendrina dvejus metus trukusių veiklų rezultatus. Praėjusį pirmadienį Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė už sėkmingą ir prasmingą darbą, bičiulystę padėkojo į baigiamąjį renginį susirinkusiems bibliotekos darbuotojams, projekto dalyviams, partneriams, rėmėjams ir įteikė jiems simbolines dovanėles.

img_8564
Direktorės A.Jaskūnienės teigimu, projekto rezultatai pateisino lūkesčius su kaupu. Biblioteka aprūpinta nauja kompiuterine ir programine įranga, reikalinga foto, video ir audio medžiagos tvarkymui, multimedijos technika, todėl kūrybingiems 14 – 29 metų bibliotekos lankytojams atsivėrė naujos laisvalaikio užimtumo galimybės, jiems sukurta interaktyvių, įdomių paslaugų.
img_8593Per dvejus metus bibliotekoje surengtuose mokymuose, užsiėmimuose, renginiuose (konferencijose, proto mūšiuose, viktorinose, parodose, filmų peržiūrose, susitikimuose su įdomiais žmonėmis, kūrėjais) dalyvavo 2676 dalyviai, buvo sukurtos penkios naujos paslaugos (3D spausdinimo, kino peržiūrų, animacinių filmukų dirbtuvės ir kt.) ir įrengtos Mokymosi, Draugų (bendravimo), Kūrybos, Kino ir konferencijų erdvės.
Jauni žmonės bibliotekoje tobulino kalbų įgūdžius, lankė profesinio orientavimo, kūrybinių industrijų, psichologinio pobūdžio (kino terapijos) užsiėmimus, 3D spausdinimo dirbtuvėles.
Projektas pritraukė savanorių ir tėvelių, jo dalyviai patys mokėsi ir perteikė savo žinias kitiems. Lankytojų apklausos duomenys parodė, kad jaunimas labiausiai pamėgo Draugų ir bendravimo erdvę, ne tik dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose, renginiuose, bet ir susirado naujų draugų. Filmų kūrimo dirbtuvėse susibūrė bendraminčių – suaugusiųjų ir mokinių – ratelis, kuris sukūrė 8 vaidybinius ir animacinius, 6 mokomuosius filmukus.
A.Jaskūnienė už sėkmingas veiklas padėkojo kūrybinės grupės nariams, aktoriams, su vaikais dirbusiai režisierei Irmai Aleksienei, savanoriui Rokui Subačiui, Aivarui Požaičiui. Aivaras buvo aktyviausias projekto dalyvis: vedė 3D spausdinimo kūrybines dirbtuves, rašė filmų scenarijus, aktyviai dalyvavo juos filmuojant, sukūrė filmus „Išmanūs protai“, „Atviras ratas“, „Kvailystė apgavystė“.
Bibliotekos direktorė dėkojo visiems prie projekto prisidėjusiems dalyviams, mokymų ir seminarų rengėjams, taip pat partneriams: su jaunimu savo sėkmės istorijomis pasidalinusiems kurorto jauniesiems verslininkams H. Lik, M. Platūkytei, V.Pranckietei; Humanistinės ir egzistencinės psichologijos instituto psichologams J.Kočiūnienei ir R.Petroniui; Kauno regiono darbo biržos Prienų skyriui, direktoriui V. Morkūnui; Birštono gimnazijos direktoriui A. Urbanavičiui, mokytojams: A. Ferevičienei, I. Montvydienei, D. Vyšniauskienei, D. Jonykaitei – Snapaitienei, I. Rukaitei; Birštono meno mokyklos direktorei L. Raugevičienei, mokytojams: R. Janušaičiui, E. Janušaitienei, L. Petraškienei, R. Bivainienei, V. Bingelienei, D. Jegelevičienei, O. Zubavičienei; Birštono vienkiemio bendruomenei; Birštono jaunimo klubui ir kitiems.
img_8500A.Jaskūnienė pasidžiaugė užmegztais ryšiais su Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacija. Jos lektorės Nijolės Dinapienės vedamuose savęs pažinimo seminaruose, atlikdami įvairius testus, jaunuoliai perprato savo stipriąsias ir silpnąsias puses, susipažino su rečiau visuomenėje minimomis specialybėmis, o svarbiausia – reabilitavo požiūrį į profesinio rengimo centrus ir juose besimokančius.
„Sėkminga partnerystė patvirtina, kad kartu galima pasiekti daugiau, padaryti įdomiau, pasisemti skirtingų sektorių specialistų patirties, sutaupyti lėšų, praplėsti ir paįvairinti renginius bei teikiamas paslaugas,“ – mano bibliotekos direktorė.
Ji nuoširdžiai dėkojo ir Birštono savivaldybei, kuri, skirdama dėmesį jaunimo užimtumui, finansiškai prisidėjo prie projekto įgyvendinimo. Didžioji dalis lėšų (projekto vertė – per 22 tūkst. eurų) gauta iš respublikinio projekto „Bibliotekos pažangai 2“, kurį įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys bibliotekos direktorei ir jos vadovaujamam kolektyvui įteikė savivaldybės padėką už prasmingas darbo su vaikais ir jaunimu iniciatyvas, linkėdamas nepristigti kūrybiškumo. Už indėlį, įgyvendinant šį projektą, už sėkmingai įveiktus iššūkius direktorė A.Jaskūnienė išreiškė padėką bibliotekos darbuotojams: N. Raiskienei, I. Vaitkevičienei, P. Kvedarienei, L. Tamošiūnienei, S. Pempienei, V. Bajorienei, J.Dirginčiui, kurie savo nuoširdžiu darbu kuria modernią biblioteką, kurie greta tradicinių bibliotekos paslaugų jaunimui siūlo ir naujų, kūrybiškumą, bendravimą, asmenybės tobulinimą, verslumą skatinančių užimtumo formų.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *